Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Kaj se dogaja z mojim vidom?

Kaj se dogaja z mojim vidom?

Pozdravljeni,

pišem vam, ker me je pred dnevi zaskrbelo, ko v kinu v temi nisem videla prebrati številke stola. Moj spremljevalec jo je videl brez težav, jaz pa sem na stolih videla samo svetleče krogce. Ta problem se mi je pojavil na novo, prej ga nisem imela nikoli. Tudi sicer opažam, da me v temi dosti bolj motijo npr. luči avtomobilov, ki pripeljejo nasproti, da ne govorim o zavornih lučeh avta pred mano.

Naj omenim še, da se je pri meni tudi zelo pozno pojavila kratkovidnost, pri 26 letih, ko so mi ugotovili -0,75 dioptrije. Pred tem mi na sistematskem pregledu nikoli niso ugotovili česa podobnega, vedno sem odlično videla na daleč prebrati majhne napise in podobno. Takrat pa sem na lepem ugotovila, da na daleč nimam več ostre slike, na nekoliko večjo razdaljo težje prepoznavam ljudi ipd.

Skratka, ne vem, kaj se dogaja, ker navsezadnje naj bi bila vsaj kratkovidnost nekaj, kar imaš že od otroštva? Sedaj pri 29 letih pa se je temu pridružila še omenjena težava s slabim vidom v temi. Menite, da je lahko v ozadju kak drug problem? Naj to omenim osebnemu zdravniku ali mislite, da po nepotrebnem zganjam paniko? Nobena od težav sicer ni posebej moteča, tudi očal ne nosim.

Že vnaprej hvala za pomoč!

New Report

Close