Najdi forum

Že nekaj časa se vrtim v začaranem krogu iz katerega ne vidim izhoda. Bolj kot si želim iz njega, bolj me vleče navzdol.

Že nekaj časa imam težave v službi, zdravstvene težave… za vse kar se dogaja krivim sebe…kako bi lahko bila boljša, kako bi lahko naredila bolje, kako bi vsem lahko ustregla. Bolj kot se trudim, bolj je vse narobe, manj zmorem.

Zadnja dni me tišči v prsih, čutim veliko tesnobo, strah pred ne vem čim… Loteva se me panika. Čutim kot da mi omrtvijo roke, noge, usta… Srce mi bije 100 na uro. Ne vem, kako naj si pomagam, ne vem, kaj naj naredim. Ne morem se lotit nič delat, nič. Počutim se kot da sem zelo bolna.

Veliko preberem o sprostitvenih tehnikah, meditacijah, sproščanju, pozitivnem mišljenju, ampak se ničesar ne lotim, ker ne zmorem.

Kaj lahko naredim?

T

Tan pozdravljena,

po tvojem opisu sodeč vse kaže na anksiozno motnjo iz katere se lahko razvije tudi depresija.
Ker si kot sama praviš že kar nekaj prebrala o sprostitvenih tehnikah pa kljub temu nimaš moči, da bi se jih resno lotila, ti predlagam, da se obrneš po pomoč k ljudjem, ki s stem ukvarjajo, ali pa se priključiš kakšni skupini za samopomoč, kjer ti bodo lahko pomagali ljudje z lastnimi izkušnjami. Kolikor vem se na Polikliniki v Ljubljani izvajajo delavnice kako premagati anksiozne oz. depresivne motnje – oddelek za psihiatrijo. Izvajamo jih tudi pri nas na Ozari na nekaterih enotah. Najbrž pa je še mnogo društev, ki se ukvarjajo s takimi težavami. Malo posrfaj po internetu kaj nudijo v tvojem okolju in se čimprej pridruži kakšni taki skupini. Sama sem že večkrat izvedla take delavnice in ti lahko zatrdim, da ljudjem resnično pomagajo. Ne vsem v enaki meri, vendar je pri tebi že dejstvo, da sama iščeš rešitve, znak, da si pripravljena.
Torej srečno in podeli z nami kako ti bo šlo.

Maja Kunčič

Pozdravljeni!

Jaz tudi imam takšne težave.

V službi imam težave od zčetka. šef je nemogoč. Tudi jaz imam bolečine v prsih, slabo spim, takoj ko pomislim na službo mi gre na jok, zdravstveno stanje se mi je polabšalo.
za tesnobo sem se že zdravila.

ne vem kaj še lahko naredim.

New Report

Close