Najdi forum

Apiterapija

Pozdravljeni,

Sam se s fibromialgijo spopadam že več kot pet let, čeprav so mi diagnozo postavili šele nedavno, ko sem končno našel pravega revmatologa, ki je znal postaviti diagnozo. Pred tem sem obiskal že dva revmatologa in dva nevrologa, imel sem sum na MS in lupus, izvidi pa nikoli niso ničesar potrdili. Pri tej bolezni je res zelo pomembno, katerega zdravnika obišče bolnik, saj jih večina bolezen preslabo pozna.

Sem pa imel veliko srečo, da sem se že v začetku bolezni srečal s človekom, ki so mu že pred 30 leti postavili diagnozo multipla skleroza, pa še danes hodi in se dobro drži. Zdravi pa se z apiterapijo in tako sem se z apiterapijo že od vsega začetka začel zdraviti tudi sam.

Apiterapija pomeni zdravljenje s čebeljimi pridelki, to so med, propolis, cvetni prah, matični mleček, daleč najpomembnejši pri težkih boleznih pa je čebelji strup. Gre za zdravljenje s čebeljimi piki, kar je sicer neprijetno in boleče, je pa zelo učinkovito in nima nikakršnih stranskih učinkov. Na začetku je dovolj ena čebela na nekaj dni, z leti, ko se telo navadi, pa je v obdobjih poslabšanja potrebnih tudi nekaj čebel na dan.

Čebelji strup ima zelo močno protivnetno delovanje, učinkovito zmanjšuje kronične bolečine, deluje protibakterijsko, protivirusno, protikancerogeno in zelo izboljšuje splošno počutje in zmanšuje utrujenost. Mnoge bolezni, ki jih zdravijo z apiterapijo, najdete na:
http://www.beewelltherapy.com/

Edina omejitev zdravljenja s čebeljim strupom je alergija na čebelji strup. Kdor je alergičen, se z apiterapijo žal ne more zdraviti.

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da čebelji strup učinkovito zmanjšuje bolečine v mišicah, sklepih, napolni te z energijo in zelo zmanjša utrujenost. Ne znam si predstavljati, kako bi brez apiterapije še lahko hodil v službo. Sedaj ko vidim, da za fibromialgijo skoraj ni zdravil, kaj šele učinkovitih, mi je apiterapija še toliko bolj dragocena in jo lahko vsem samo priporočam.

Lep pozdrav,
Denis

Lepo pozdravljeni!

Hvala za vaše izkušnje!
(Zame ta možnost žal odpade, saj sem že dvakrat po piku ene same čebelice preživela anafilaktični šok.)
Moj oče, ki je bil v čebelice zaljubljen čebelar, pa je poznal in zelo cenil terapevtske učinke čebel.

Veronika

Krasno, tudi sama sem na to že pomislila, pa sem žal alergična na čebele.
Sem gledala na internetu, kako to delajo, mislim s čebeljimi piki. Veliko uspeha!

Breda

Pozdravljeni,

Več let se že zdravim za psoriatični artritis, zato me zanima zdravljenje s čebeljimi piki.
Kje se lahko zdravi in kje se dobijo informacije.

Hvala za odgovor in
lep pozdrav

Priporočam ogled televizijske oddaje Polnočni klub z naslovom S čebelami do zdravja (september 2010): !
Prisluhnete lahko tudi radijski oddaji Svetovalni servis z naslovom: Apiterapija (tukaj: ).

Uspešno zdravljenje vam želim!

Veronika

Gospa Veronika, najlepša hvala za te podatke.

Lep pozdrav Irena

New Report

Close