Najdi forum

Boleče noge

Lep pozdrav!

Stara sem 28 let. Imam 18 mesečnega otroka. V zadnjem času opažam zelo boleče spodnje dele nog. Predvsem ko pridem iz službe in zvečer. Pojavile so se mi že majhne žilice,vijolične barve.
Pomagam si z masažo in podlaganjem. Mami ima izrazite krčne žile. Kaj lahko storim da me noge ne bodo toliko bolele?

Pred dobrimi štirimi meseci sem prebolel herpes zoster, ki se je razvil po desni nogi. Ves čas bolezni sem imel po celi nogi zelo močne bolečine. Zdravnik mi je predpisal zdravilo Valtrex in Naklofen Duo proti bolečini. Sedaj bolečine nimam več, hodim pa težko in se hitro utrudim.Slaba gibljivost je v gležnju, precej časa sem imel občutek nesigurnosti v kolenu in v kolku.
Prosim , če mi lahko malo opišete, kako priti nazaj do stanja, ki je bilo pred izbruhom bolezni in kako ter zakaj pride do te bolezni.

Spoštovani!

V kolikor imate krčne žile v družini ste bolj ali manj obremnjeni tudi vi. Nosečnost je obdobje, ko se krčne žile pri veliko ljudeh pojavijo prvič.
Seveda lahko za lajšanje tegob veliko naredite sami. Predvsem pazite na telesno težo, veliko in redno hodite ali kolesarite. Izogibajte se toploti v vseh oblikah: sončenje, savna, tople kopelil, toplota usmerjena v noge v avtomobilu.
Zelo koristno bi bilo tudi nošenje prevntivnih kompresijskih nogavic, npr. Delilah.

Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Se bom navezala na svojo predhodnico. Tudi sama imam občasno boleče noge, predvsem zvečer, če sem ves dan na nogah in od doma. Na nogah opažam da imam na levi nogi na strani meč eno žilo nekoliko povdarjeno in zelo rahlo izbočeno. Ostale žile so sicer vidne, vendar niso izbočene. Težav z zatekanjem nog nimam.
Krčne žile ima tudi moja mami. Pozimi nosim preventivne kompresijske nogavice 140 den ( dokolenke, samostoječe stegenske, ko je mraz tudi cele hlačne nogavice), poleti mi je prevroče in jih večinoma ne nosim. Zanima pa me, ali menite, da bi mi v poletnih mesecih pomagalo jemanje tablet Detralex. Zanima me tudi, če imajo omenjene tablete kakršnekoli stranske učinke. Poleg tega me tudi zanima, kdaj se je pametno odpraviti k specialistu za krčne žile, kakšni so začetni znaki KVP in prvi alarm za odhod na pregled?

Za odgovor se vam lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam,
Meta

Spoštovani!

Imate začetne težave, ki so posledica obolenja ven spodnjih okončin.
Dokler ni večjih krčnih žil vam svetujem le nošenje preventivnih kompresijskih nogavic 140 DEN. Zelo simpatične so nogavice Delilah, obstajajo pa tudi druge znamke. Nogavice in nasvete dobite v Diafit d.o.o. na Petkovškovem nabrežju.

Lep pozdrav!

Andrej Šikovec

Pozdravljeni!

Menim, da tablete Detralex pomagajo pri lajšanju težav pri kroničnem venskem popuščanju. Še zlasti so učinkovite v začetku. Stranski učinki so redki in izredno blagi. V bistvu gre za naravno zdravilo, ki je le industrijsko predelano, da ga sluznica lahko absorbira.

Lep pozdrav!

A.Šikovec

New Report

Close