Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma natekli prsti

natekli prsti

Pozdravljeni,

imam par vprašanj za Vas in upam, da mi boste znali pomagati oz. svetoveti.
Novembra sem prvič opazila natekla dva členka desne roke, bolela sta me pri gibanju roke, bolečina je bila pa sploh zjutraj prisotna. Osebna zdravnica me je poslal v bolnico, kjer so me slikali in vzeli kri za putiko. Oba izvida sta bila v redu, normalna.
Stanje se je malo umirilo, nato sta mi členka spet natekla. Zadnje čase (mesec dni) opažam tudi konstantno bolečino v križu, osebna zdravnica mi je rekla, da tudi če gre za revmo je to stanje tako majhno, da ni potreben noben dodaten pregled ali pa zdravljenje. Zanima me ali naj zahtevam napotnico za revmatologa. So tej moji znaki sploh pokazatelji revme?

Za vaš odgovor se Vam v naprej zahvaljujem

Pozdravljena,

proporočam ti, da zahtevaš napotnico, ker zgodaj ugotovljena in zdravljena bolezen prinaša boljše rezultate. Predvsem, kar se tiče napredovanja bolezni. Kot veš so to vse avtoimune bolezni, ki žal niso ozdravljive, ampak, če jo začneš zgodaj zdraviti se bolezen veliko hitreje umiri (remisija) in na ta način preprečimo nastajanje okvar na sklepih. Jaz ti lahko povem iz izkušenj, da so mi z zgodnjo diagnozo in začetno agresivno terapijo uspeli bolezen ustaviti v pol leta, trenutno sem brez vseh znakov – od postavljene diagnoze je minilo že več kot leto. Moraš se pa zavedati, da pri pri vsakem paceintu poteka bolezen različno, da se vsak drugače odziva na terapijo (enim pomaga hitro enim kasneje, nekateri morajo zamenjati več terapij, da pridejo do učinkovite kombinacije).
Držim pesti, da diagnoza ni revmatsko obolenje, če pa je vedi, da to ne pomeni konec življenja, ki si ga imela do sedaj ampak zgolj par prilagoditev le tega 😉
Srečno.
Mateja

New Report

Close