Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Vprašanje glede leč

Vprašanje glede leč

Pozdravljeni.

Že večkrat sem pisal vprašanje na forum, vendar vprašnje nikoli ni bilo objavljeno, kaj šele odgovorjeno. Ne vem ali kaj delam napačno, ali pa je problem kaj drugega?

Torej gre se za vprašanje glede leč, zanima pa me če so na trgu kakšne leče, ki jih ni potrebno ob večerih dajati ven. Slišal sem, da so neke nove francoske leče, ki se jih lahko nosi tudi do 14 dni, brez da bi se jih dajalo ven?

Hvala za odgovor.

Seveda obstajajo in to že dolgo. Torej niso francoske ampak ameriške. reče se ji Pure Vision in jih lahko naročite na moji internetni strani.

Ker pa tu na forumu odgovarjam voluntersko, seveda ne odgovarjam vsaki dan, ampak kako mi čas dopušča. Se opravičujem.

Najlepše hvala za odgovor, zanimam se za nakup teh vision, sem gledal na vaši strani.

Zanima pa me Vaše mnenje kot strokovnjaka na tem področju, oziroma čisto osebne narave, kaj mislite glede mojih trenutnih leč:

Ciba Vision-toric visitint:
L: -3.75,-1.00,180,8.9;14.5
D: -5.25,1.00,189,8.9;14.5

Nosim jih 3 leta, sedaj pa bi jih zamenjal; in sem gledal za te ki sem Vas spraševal zgoraj:
BAUSCH&LOMB PureVisionTM

Kaj pravite primerjalno na te firmi, ter Vaše “izkušnje/problemi” s prvo oziroma drugo znamko…? Je dejansko možno nositi recimo te leče en teden ali vsaj 5 dni, brez da bi jih dal z očesa ven? Proizvajalec navaja, da je celo možno nositi stalno do 30 dni… Kake so s tem izkušnje, kako je z “dovajanjem” kisika očesu, so lahko zaradi tega zapleti?

Hvala

Torej, če so leče odobrene od regulatornih organov (FDA in evropske komisije), potem je to 30 dni in mi še nismo imeli nobenih zapletov v tej smeri (prepustnost kisika je odlična, zato so dobile tudi zeleno luč).

Drugo vprašanje pa je, če vam bodo ustrezale, kar pa ni pogojeno z dovajanjem kisika, ampak so tu še drugi parametri. Zato svetujem pregled pri nas, kjer dobite diagnostični par:

Hvala za odgovor, se oglasim pri Vas..

lp

New Report

Close