Najdi forum

izvid gastroskopije

Pozdravljeni!

Prosim vas za interpretacijo izvida gastroskopije. Ugotovili so gastroskopsko atrofični gastritis, tudi erozije antralno, HP pozitiven. Eradikacijsko terapijo sem pred kratkim zaključila, jemljem še inhibitor protonske črpalke.
Poleg tega so izvidi pokazali odstopanja, in sicer: S-Bilirubin cel. 28 mmol/L, S-Bilirubin (dir. reakc.) 8 mmol/L, MCHC 360 g/L, K-Trombociti 369 10^9/L, MPV 7,3 fl, F-lipidi 1 poE in F-škrob 1 poE. Ostalo je bp.
Zanima me kaj ta odstopanja pomenijo. Ne jemljem drugih zdravil, niti kontracepcije.

Hvala.

Spoštovana!

Spremembe, ki so jih našli pri gastroskopiji so posledica okužbe z bakterijo Helicobacter pylori (HP). Po opravljeni eradikacijski terapiji je priporočljivo opraviti dihalni test za HP s pomočjo katerega ugotavljamo, ali je bilo zdravljenje bakterije uspešno. Odstopanja v laboratorijskih izvidih so minimalna in jih je brez podatka o vaših težavah težko interpretirati. Oddali ste tudi blato na prebavljivost, v blatu so našli škrob in maščobe-najverjetneje ste omenjeno preiskavo opravili zaradi težav pri odvajanju blata. Na osnovi omenjenega testa pa se končne diagnoze žal ne da postaviti in so zato potrebne številne dodatne preiskave.

Lp, Nataša Smrekar

New Report

Close