Najdi forum

Motijo me ljudje

Moti me veliko ljudi, ki jih srečujem v življenju. Ta zato, ker je preveč negativno nastrojen, oni zato, ker bi rad skozi vse prišel na preveč lahek način, tretji zato, ker klepeta, ko bi moral biti tiho. Posledično se zapiram vase in odtujujem od ljudi. Kaj naj naredim, da to ne bi bilo zame več tako moteče?

Alibaba,

sprašujem se, kako pogosto so bili starši s tabo zadovoljni ?

Si zadovoljna s sabo..kakšna je tvoja samopodoba ?

Robi.

Draga “alibaba!”!

Ko sem prebrala tvoje sporočilo, mi je najprej prišlo na misel, da je za vsakega od nas zelo pomembno, da vemo, kakšnega temperamenta smo. Namreč, sangviniki živijo v stilu NAJ BO ZABAVNO, melanholiki NAJ BO PRAVILNO, koleriki NAJ BO PO MOJE in flegmatiki NAJ BO LAHKO!

Čeprav te čisto nič ne poznam, sem pomislila, da si morda po temperamentu melanholik. Melanholiki so najbrž najbolj od vseh štirih takšni, da jih hitro kaj zmoti, da jim kaj ni všeč, da so bolj kritični od ostalih, da so hitro žalostni, da so bolj občutljivi,… Ne vem 100% in malo ugibam, a lahko bi bilo nekako tako.

To je morda 1 možna varianta. Še 1 je npr. ta, da nas navadno pri ljudeh motijo stvari, ki jih počnemo tudi sami. Lahko, da tega ni prepoznati na prvo žogo, a ko malo zaglodaš v zadevo, ugotoviš, da bi znalo biti tako. To, kar nas moti pri drugih, morda tudi ni vedno neka naša najbolj direktna lastnost oz. se ne kaže v čisti luči. Morda smo jo potlačili, ker nas z njo niso sprejeli ali pa je šla nam samim “na živce”.

Variant, zakaj TE MOTIJO LJUDJE, je gotovo še nekaj. Kolikor nas je različnih ljudi, toliko boš dobila različnih razlag in vsaka posebej ti lahko da, kar potrebuješ zase.

Zato upam, da ti bo še kdo pisal in kaj rekel!!!

Maja

Pozdravljena!

Šele pred kratkim sem odkrila tele forume, zato je tudi moj odgovor zelo pozen, upam, da ga vseeno prebereš!

Sama imam isti problem. Prišla sem do ugotovitve, da preprosto ne zaupam ljudem. Imela sem nekaj dobrih prijateljic, ki so me precej grdo “zaključile”, pač zavistnost ni nič kaj lepa čednost. Ena mi je bila zavistna zaradi dobrih ocen v šoli, druga zaradi oblek (in se je začela oblačiti kot jaz) in fantov, ker jih ona ni imela… Kako se je končalo? Bile so šokirane, ko sem prekinila vse stike z njimi. S prvo sem po njenih klevetanjih zaključila, še zdaj se le bežno pozdraviva, ona umakne pogled, ker ve kaj je storila, ko je grdo naokoli o meni govorila. Druga se je začela lagati naokoli o meni, vsem mojim ostalim prijateljem in znancem. Zdaj pogleda vstran, ko me vidi.
Pa da ne bo pomote, da sem kakšna najstnica ali kaj podobnega… stara sem 28 let, poročena 2 leti, končujem magisterij…
Skratka: prišla sem do spoznanja, da sem si s temi “hudobnimi” ljudmi (nista bili le ti dve, ostali pač znanci), ki so vedno imeli negativno mnenje, naredila nekakšen oklep in sedaj ne pustim nikomur blizu. To vedno ni dobro, saj me isto kot tebe, motijo ljudje. Vendar jaz mislim, da je to predvsem zaradi slabih izkušenj v življenju in zaradi slabe lastne samopodobe. Vsaj pri meni je tako.

Upam, da rešiš ta problem in greš veselo skozi življenje, brez obremenjevanja zakaj so ljudje takšni kot so, ti jih tako ne moreš spremeniti, lahko se le obrneš stran, če ti kaj ne paše!! Pa lep pozdrav!

Draga “stevardess”!

Glede na to, da sem na to temo že kar nekaj napisala, bi zdaj dodala samo še kakšno malenkost.

Zelo škoda se mi zdi, če kdo od nas zaradi slabih izkušenj z ljudmi, ki so itak življenjske, potem drugim, ki so morda OK, ne da možnosti. Mislim, da je treba vsakemu novemu človeku, ki ga na novo srečamo, dati novo svojo možnost-zato, ker se lahko kdo izkaže kot zelo dober človek v našem življenju. Gotovo pa se bodo tudi novi ljudje kdaj izkazali kot naša ne-krvna skupina. Nič zato, samo res bi mi bilo žal, tudi če gledam samo sebe in svoje življenje in kakšne nove ljudi, ki bi prišli mimo-da jim ne bi dala priložnosti, da se izkažejo kot zaupanja vredne osebe.

Od mojega partnerja hčerka iz razmerja z bivšo ženo je imela, recimo temu tako, slabo izkušnjo z njegovo partnerko pred menoj. Zato je bila tudi do mene rezervirana in ni šla tako daleč v odnos, da bi se lahko iz njega kaj dobrega izcimilo. Ampak-kaj imam jaz s tem, če je imela ona slabo izkušnjo s tisto osebo? NIČ!!! Nama bi morda lahko čisto dobro šlo, a je ta punca že od prej vnesla v odnos kup strahov, pomislekov, dvomov, nezaupanja,…-in s tem avtomatično spodrežeš že vnaprej vse lepe priložnosti. Nikar, lepo prosim!

Kar se slabih izkušenj v življenju in slabe samopodobe tiče, pa sem tudi že pisala, da ja, OK, bilo je tako in ni bilo “fajn”-ampak od tukaj in zdaj sem pa samo jaz in edino jaz odgovorna za svoje življenje, počutje, izkušnje,… Ravno včeraj sem napisala, da imata “tako žrtev kot storilec” v sebi, v svoji notranjosti podoben program”. Zato se tudi srečata in delata drug drugemu, kar si pač delata. Po kmečko je to v stilu reka, DA ISTI PTIČI SKUPAJ LETAJO. Morda se sliši grdo, ampak je v psihološkem smislu dokazano, da se na naše takšne in takšne vsebine lepijo takšne in takšne reči. Včeraj sem prebrala misel, DA IMAMO PRAVICO SPREMINJATI LE SEBE.

Poglej še 1 primer, če ti bo bolj pomagal. Opazila sem, da kar naprej srečujem punce, ki so ultra klepetave in me sploh ne pustijo do besede ter govorijo samo o sebi. Malo sem se zamislila in ugotovila, da halo, da sem pa “na cajte” tudi jaz čisto taka. Samo želim si lahko, da mi bo ta uvid šel čim globlje v kosti in da bom čim manj taka.

Toliko za danes!

Maja

Draga Maja K.!!
Minilo je nekaj dni, premišljevala sem o vsem, seveda sem… hvala za tvoj izčrpen odgovor in res je tako! Včasih bi lahko spoznala čudovite ljudi, ampak jim preprosto ne dam možnosti! A veste kako hudo je to? Sem bolj mirne narave, preveč preveč mila in nežna duša, zato me vse tako še toliko bolj prizadane in preprosto brišem… Prišla sem do spoznanja, da je za vse moje težave (gastritis, vnetja, migrene etc) kriva moja psiha! Tako rada bi se spremenila, pa je tako težko!
Bila sem pri psihologinji, ker sem prosila mojo zdravnico. Pa očitno nisva našli skupnega jezika, ker mi je na koncu rekla, da sem čisto vredu in da jaz nje ne potrebujem! Jaz pa vidim, da nekoga rabim, da me potegne iz tega začaranega kroga. Govorim, da je vse vredu, da je vse popolno, ampak ni! Rada bi bila spet nasmejana deklica, kot sem bila pred leti, s polno novih poznanstev, lepih misli.

Draga “stevardess”!

Zelo sem vesela tvojega feedbacka!!!

Poglej, v pomoč tvojim težavam s fizičnim zdravjem ti lahko priporočim zelo dobro homeopatinjo dr. Ano Krušič Kapljo, ki jo dobiš na: 031/369-409.

Kar se pa dela s seboj tiče, bi ti bilo morda res v olajšanje najti nekoga, ki bi ti pomagal raz-rešiti neke reči, ki ti ne pustijo živeti življenja v celoti. Ni nujno, da je prva strokovna oseba, h kateri greš, že OK zate. Poskusi še malo pobrskati in najti koga zase. Če boš pri tem potrebovala kaj pomoči, javi.

Mislim nate!

Maja

PS. Vse se da, če se hoče-res!!!

Ste srečna? Ste zadovoljna? Vas moti, ker sije sonce? Vas moti, ker lije dež? Mnogo odgovorov najde človek sam pri sebi, če se poglobi vase. Vprašajte se v prvi vrsti, kaj moti vas na sebi ali v sebi, nato se šele vprašajte, zakaj vas nekaj moti pri drugem. Odgovor “ne vem” ni tisto, kar “iščšte”.

New Report

Close