Najdi forum

Ali se lahko izvede cistoskopijo tudi če imaš menstruacijo? Mora biti mehur poln? Na ta pregled so me naročili 9.2.2010, ker se mi pojavlja kri v urinu (od konca novembra 2009). Današnji izvid-27.1.2010 je: 5-7 svež Erci v vidnem polju, 3-5 izluž Lkci v vidnem polju, nekaj okroglega in plošč. epiteja v prep. Zdravnica je rekla, da je izvid dober in grem lahko delat.UZ abdomna je v redu. Zaključujem z drugo dozo primotrena 2×2 tableti dnevno.

Spostovana,

cistoskopija se naceloma lahko izvede tudi ce je menstruacija.

Pred samim posegom se podrocje vulve in vhoda secnice umivata oz. razkuzujeta. Nato se uvede cistoskop ter z njim skozi secnico se pride v secni mehur. Cistoskop je aparat ki ima “cev” preko katere se v secni mehur uvaja telekamero ter ima tudi prostor za razlicne instrumente, potrebni npr za jemanje vzorcev tkiva in podobno.

Secni mehur mora biti prazen, kajti za visualizacijo med posegom se uporabljajo razlicne sterilne tekocine. S temi polnemo mehur. S tekocino lahko tudi “izperemo” secni mehur za boljso preglednost. Nato se ga v celoti pregleduje.

Na tem forumu je se nekaj vprasanj na isti temi. Dr. Hajdinjak (moderator na forumu pred mano) je na ta vprasanja zelo podrobno odgovoril. Torej, za podrobnejse informacije vam priporocam da si preberite omenjene pogovore. Zagotovo boste nasli zelo koristne informacije.

Lep pozdrav!

New Report

Close