Najdi forum

Ne pride mi med seksom

Pozdravljeni.
Imam 24 let in maja 2009 sem izgubil nedolžnost s svojo punco. Pač je tako, da uporabljam kondom kot zaščito, ker ona zaradi zdravstvenih težav ne more jemati kontracepcijskih tabletk. Težava je, da mi med seksom nikoli ne pride, ter ko je ona potešena, mi ne preostane drugega, kot da si do vrhunca pomagam z roko. Z erekcijo nimam težav, prav tako me punca zelo privlači. Je vzrok v kondomu? Namreč kondom naj bi moškega prikrajšal za tisti pravi občutek. Enkrat sva poskusila brez kondoma, pri čemer sem ga imel kakšno minuto v njeni nožnici, in res je bila razlika v občutku. Punca mi je svetovala obisk pri urologu. Na metodo umika se ne zanašam, poleg tega mi vsake toliko izteka predsemenska tekočina. Obstaja še kakšna možnost, da bi lahko s punco spolno občevala tudi brez kondoma, brez da bi pri tem prišlo do oploditve? Obstajajo kontracepcijske tabletke, ki bi bile bolj primerne zanjo?
Hvala

Spoštovani Piero,

Edina metoda s katero 100% ne pride do oploditve je abstinenca (ne seksati). Obstajajo različne metode kontracepcije ki imajo različne stopnje učinkovitosti pri preprečevanju nosečnosti.

Kontracepcijska tableta spada med najbolj učinkovite metode (več kot 92-95%) a žal, kot vsako zdravilo, ima lahko stranske učinke ter celo kontraindikacije (določene situacije zaradi katerih se jih ne sme jemati, npr. bolezni, alergije, bolezenska stanja). Druga oblika zdravila je obliž, ki sprošča učinkovino v podkožje. Za podrobnejše informacije glede vseh oblik kontracepcijskih učinkovin in oblik priporočam, da se partnerka posvetuje pri osebnem ginekologu.

Moški in ženski kondom sta dve obliki mehanske zaščite. Prvo sigurno poznate, druga je kot ena vrečka ki se vstavlja v nožnico. Obema se ponavadi dodaja še spermicid (sredstvo za uničevanje (ubijanje) semenskih celic). Oba spadata med učinkovite, a kljub uporabi lahko še vedno pride do zanositve, čeprav pri manj kot 5-8%. Med uporabo moškega kondoma namreč, po izkušnjah uporabnikov, lahko pride do “slabšega” občutka. Nekateri izdelovalci celo ponujajo ekstra tanke variante z namenom izboljšanja občutka. Ker je princip ženskega kondoma skoraj identičen, bi verjetno prišlo do “slabšega občutka” tudi pri uporabi le-tega. Je pa potrebno omenjati, da z uporabo kondoma preprečujemo lahko tudi prenosljive bolezni.

Obstaja še ena mehanksa metoda: diafragma. Deluje kot kupulo, katero si ženska “namesti” v nožnico in pokriva vrat maternice, podobno klobuku. Diafragmi po navadi se dodaja še spermicid v obliki kreme ali želeja. Po nekaterih podatkih naj bi bila le za kakšen odstotek manj učinkovita od kondoma. Ker ne pokriva penisa ali sten nožniče naj ne bi negativno uplivala na “vaš” občutek, a moramo še upoštevati možnost, da bi lahko vašo partnerko motila pri uporabi. Ginekolog bi sigurno znal podati veliko več informacij o tej obliki kontracepcije.

Ostale metode (“ritem”, spermicidi sami, metoda umika) žal niso priporočljive zaradi večje možnosti zanositve (do 30% ali več). Obstaja pa še eno sredstvo, je intrauterini dispozitiv (spirala). Deluje kot tujek v maternici ter preprečuje oploditev preko vnetne reakcije sluznice. Tega pa načeloma ginekologi ne priporočajo mladim ženskam, ki niso še rodile.

Priporočam vam, da skupaj s partnerko preberita moj dogovor. Verjamem, da bosta skupaj našla najbolj primerno rešitev.

Z lepimi pozdravi

Nič ni narobe če ti ne pride saj se lahko punca, ko ti zadovoljiš njo posveti tebi. Večji problem pa je po moje če bi bilo obratno. Ti kar uporabljaj kondom nato pa z punco uporabita malce domišlije.

S punco sva se razšla (brez skrbi, ni bil vzrok v spolnosti). Sedaj upam, da naslednja partnerica ne bo imela zdravstvenih težav in da bo lahko jemala KT, ter meni ne bo treba uporabit kondoma. Namreč nekega dne si želim seksa v vsej čutnosti.

Seveda obstaja metoda – simptotermalna. Samo potrebno se jo je naučiti in vzeti resno, le tako je lahko zanesljiva.
We like it!

New Report

Close