Najdi forum

Inkontinenca???

Pozdravljeni

Moj fant je imel v puberteti operacijo na penisu – fimoza. Posledice operacije ( vsaj jaz tako mislim ) so sledeče: po vsakem uriniranju mu na glavici penisa ostane kapljica urine. Če glavice ne prisloni na neko površino – spodnjice, se mu te kapljice nabirajo. Ko ima oblečene spodnjice je OK. Samo s spodnjicami ( stikom ) prepreči nadaljno izločanje kapljic. Kaj je to mogoče znak inkontinence???
To se dogaja tudi, če penis otrese ali obriše s toaletnim papirjem.

Lp

Ne, menim da to ni znak inkontinence.
Operacija fimoze najverjetneje s tem nima nobene povezave, čeprav obstaja minimalna možnost, da bi kasneje prišlo do zoženja “zunanje luknjice” – zunanjega meatusa uretre, ki bi nato povzročala pršenje ali kako drugače “nabiranje kapljice”. Če je curek dober, širok, potem ne bo to. Pri pregledu pri urologu je moč to misel izključiti in se hkrati pogovoriti glede problema, ki ga navajate. Idealno bi bilo, če bi urologa obiskala skupaj, da ne bi bilo potem nesporazumov – kar ste vi hoteli razjasniti in kaj je on dejansko izvedel. Ob tem se bo verjetno izključilo tudi morebitno vnetje ali okužba s klamidijo.
Moški imajo daljšo sečnico, v njej se med uriniranjem nabere urin. Zapiralki seča sta dve – zunanja (distalna) – nanjo lahko vplivamo s svojo voljo za kratek čas – z njo lahko prekinemo curek – in notranja, ki ni pod našo voljo. Če je moški pod stresom, sploh če ga moti, da se po uriniranju lahko pojavi še kapljica urina na spodnjem perilu, bo dosegel, da se bo prej zaprla zunanja kot notranja zapiralka urina. Med njima se bo nabrala mala količina urina – nekaj kapljic – ki se bodo nato izločile. Sproščanje, relaksacija med uriniranjem, ne pa napenjanje in stres, bi lahko pomagali. In redni spolni odnosi, sproščeno partnerstvo, ne oziraje se na kakšno kapljico, ki pride “potem”.
Več tovrstnih problemov je v arabskem – muslimanskem svetu, opažajo jih zlasti pri moških pred poroko, kjer kapljice na hlačah povzročajo težave zaradi občutka nečistosti pred muslimansko molitvijo. Po izkušnjah tam-delujočega urologa svetuje redno samozadovoljevanje in sproščanje med uriniranjem, kot sem navedel zgoraj. Isti vir navaja, da po poroki ti “problemi” navadno izginejo.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close