Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni voda v pljučih

voda v pljučih

Spoštovani!
Verjetno malo čudno vprašanje, a me skrbi. Sem astmatik brez večjih težav in trenutno brez zdravil in občasno imam občutek kot da se moram nujno odkašljati pa ne gre. Če močno zakašljam se globoko v pljučih sliši kot bi na suho podrgnil – tak zvok. Čutim pa kot bi nekaj bilo nekje, kar mora ven. Ali je možno, da je kakršnakoli tekočina nabrana kje v pljučih? Kako se bi to kazalo? Ali je lahko kaj resnega narobe s pljuči tudi če nimaš povišane temperature in drugih znakov bolezni?

Najlepša hvala

Brigita.

Spoštovana,

glede na klinične težave verjetno ne kaže na “vodo na
pljučih”. Zvok se prenaša verjetno iz področja velikih
dihalnih poti. Brez kliničnega pregleda seveda dokončno
mnenje ni mogoče. V kolikor bodo težave še trajale se
prosim oglasite pri vašem zdravniku.

Lepo vas pozdravljam

Sabina Škrgat Kristan

Spoštovani!

Pišem vam ponovno, kar pod staro temo. Moja pulmologinja ni odkrila nepravilnosti, slika pljuč ni pokazala ničesar. Zdaj me je pa na spodnji strani (spredaj in zadaj) pljuč močno ostro bolelo in to kar kake 2 meseca, zdaj je v redu. Splošna zdravnica je to bolečino pripisala nenormalno hitremu in velikemu poskoku v telesni teži. V 1 mes. 15 kg.

Danes pa imam ponovno tisti občutek, da se moram odkašljati (in malo vsake toliko tudi se). Ali slika pokaže vsako resno stanje na pljučih? Skrbi me pa najbolj zaradi tekočin v pljučih zato, ker sie mi velikokrat pijača in celo slina zaleti. Ali ob tem uide nekaj te tekočine v pljuča?

Spoštovana,

vaših težav ne morem komentirati po elektronski pošti,
verjetno pa gre vsaj del težav na račun hitrega porasta
telesne teže. Morda morate razjasniti zakaj je prišlo do
tako hitrega porasta telesne teže.

Rentgenska slika ne pokaže vseh patoloških stanj na
pljučih.

Lepo vas pozdravljam

asist.dr. Sabina Škrgat Kristan, dr. med.

Dober dan
Tudi jaz imam tezave z astmo,, skrbi pa me, ker sem prebolela dve pljucnici v kratkem, viroze ?…bila sem tudi v bolnisnici, kjer so mi naredili bronhoskopijo, mene pa se vedno boli pri srcu, ter obcutek imam, pri sedenju in dihanju, me tisci v prsih, pokasljujem, a izkasljati se ne morem..Bolecine so vsakodnevne. Res me skrbi, kaj bi to bilo.

Hvala za odgovor.

Spoštovani,
po eni strani so podatki, ki jih posredujete, tako splošni, da nima smisla, da se trudim ugibati, kaj je in česa ni. Glede na to, da imate diagnozo astme, ste verjetno pogosto pri osebnem zdravniku in verjetno občasno tudi pri pulmologu. Ta dva poznata precej natančno vašo zdravstveno dokumentacijo, tudi pregledata vas in dopolnita zgodbo, zato vam bosta lahko odgovorila na vaše vprašanje.

Lep pozdrav
Mitja Košnik

Medicinska fakulteta Ljubljana/Medical Faculty Ljubljana
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK
University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close