Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika poškodovani zobje

poškodovani zobje

pozdravljeni!
pred leti sem zbolela za bulimijo in jo 6 let zatem s trdim delom premagala. danes mi gre dobro, ostali pa so poškodovani zobje: obe zgornji enki in dvojki, pa leva trojka, leve petice pa nimam že od otroštva. zanima me, kje bi našla kakovostnega protetika in v kolikšni meri bi stroške lahko krila zavarovalnica? sem namreč študentka in se preživljam z delom prek št. servisa.

lp, spidy.

Pozdravljeni,

me veseli, da ste premagali to bolezen. S posledicami povečane kislosti v ustih se večkrat srečujemo, način reševanja teh posledic pa zavisi od individualnega stanja v ustih.
Včasih je za zaščito pred nadaljnjo neizogibno erozijo razgaljenega dentina dovolj, da se na zob nalepi kompozitna masa za bele zalivke – tak način je najverjetneje najcenejši in najmanj invaziven, pa tudi najbolj poceni.
Včasih je stanje samih zob ali pa medčeljustnih odnosov takšno, da je potrebna bolj korenita rekonstrukcija s pomočjo zobnih faset ali kron.

Za vsako teh storitev vam zavarovalnica seveda krije del stroškov. Je pa njihov prispevek velikokrat tako nizek, da pacienti običajno sploh ne občutijo razlike v cenah pri koncesijskih ali samoplačniških storitvah. Predlagam vam, da obiščete več protetičnih ordinacij v vašem kraju in si date narediti predračun – nato pa se na podlagi strokovnosti in cene odločite za terapevta.

Vso srečo!
LP Andreja

New Report

Close