Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma srbečica

srbečica

Spoštovani!
Na vas se obračam z dolgoletnim problemom naše mame: po vsem telesu, največ po glavi in hrbtu ter okončinah se ji občasno pojavi tu in tam droben izpuščajček, skoraj neviden, kot neke vrste vodena bunkica, ki izjemno srbi, po praskanju nastane krastica, ki se zdravi po več mesecev, srbečica se širi v okolico, tako da potem srbi celoten prizadet del, najhuje je ponoči, ko zaradi tega ne more spati, srbenje je tako močno, da prehaja že v bolečino. Iskali smo že pomoč na raznih koncih (splošni zdravnik, dermatolog, revmatolog) vendar izvora ne moremo določiti, tudi alergija ni bila ne potrjena ne ovržena, sama opazuje s čim se hrani a ne more ugotoviti, če bi bil vzrok tu. V življenju je jemala že veliko zdravil, morda je občutljiva tudi na določene sestavine, vendar se ji problem pojavlja tudi ko jih ne jemlje. Zdi se, kot bi neki notranji procesi povzročali še »vidno« reakcijo na telesu, kjer pride do žariščnega izbruha neke težave, ki se »kuha v telesu«.
Mama je stara 66 let, z dolgoletnimi težavami z revmo, s sicer nepotrjenim Sjögrenovim sindromom, ima tudi fibromilialgijo. Na jetrih imam več vidnih nenevarnih cist, dolgo je imela probleme z želodcem, ki so se izboljšale, ko je bila diagnosticirana in zdravljena bakterija helikobakter. Dolga leta tudi jemlje zdravila za živce, Eglonyl in občasno Apaurin. Ugotovljeno ima močno osteoporozo, zdravila je vedno zelo težko prenašala in jih sedaj ne jemlje, pred leti je dobivala tudi infuzije Aredije. Letos v januarju je bil ugotovljen obsežen benigni meningiom v možganih, v sprednjem delu, po operaciji je dobro okrevala, zdravila proti epilepsiji je zelo slabo prenašala. Je slabokrvna.
Za kakršenkoli nasvet se vam iskreno zahvaljujem!
Marijana

Spoštovani! Žal nimam nobenega uporabnega nasveta za večino težav vaše mame. Morda pa lahko pomagam z nasvetom pri problemih s kožo. Enake vodene bunkice,izjemno srbeče sem imela tudi sama. Največkrat pozimi,poleti skorajda ni bilo težav. Zelo mi je pomagala mazilo Travocort. Že po enkratnem nanosu,je srbenje skorajda ponehalo. Je na bel recept,kupljeno v Avstriji. Za ostale težave,bi vam morda znali pomagati na forumu nevrologija. Lp K.!

New Report

Close