Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Ali je to že KOPB

Ali je to že KOPB

Star sem 66 let.Kadil sem zmerno skoraj 40 let. Zadnjih 12 let sploh ne kadim več. Alkohola ne uživam že 25 let. Do upokojitve pred 10 leti sem bil “zdrav”. Pred 3-mi leti sem prebolel akutno vnetje trebušne slinavke,ki pa se je letos spet ponovilo. Po nasvetih sem precej počival, kar pa je prineslo poslabšanje pri dihanju. Sedaj namreč že pri malo hitrejšem koraku po ravnem ne morem več normalno dihati, da o kakšnem vspenjanju po stopnicah sploh ne govorim. Dušiti me začne tudi ko počepnem, oziroma hočem kaj postoriti čepe. Takrat je zelo hudo. Dve leti imam evidentirano sladkorno bolezen tip- 2. Redno jemljem zdravila proti vnetju slinavke, povišanemu krvnemu tlaku in sladkorni bolezni. Obiskal sem pljučnega specialista,ki pa pri pregledu ni ugotovil astme ali drugih okvar pljuč,tudi srčni specialist ni odkril bistvene okvare srca.
To oteženo dihanje me zelo muči in utruja.
Hvala za vsakršen odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani,

muči vas teža sapa, vendar specialisti ne ugoravljajo okvare pljuč ali srca. Diabetes (skupaj s kajenjem) okvari – kot vse žile v telesu – tudi pljučne žile. Vendar bi se to kazalo na rutinskih preiskavah pljučne funkcije, ki ste jih verjetno opravili pri specialistu za pljučne bolezni.
Zaradi vnetja trebušne slinavke ste počivali. Lahko, da ste pač izgubili teleso kondicijo, na kar kažejo tudi vaše težave. ob počepanju.
Žal pa je za vaše težave je še vsrta drugih, manj ugodnih razlag. Lahko, da imate nevromišično obolenje, ki povzroča mišično nemoč in s tem občutek težega dihanja. Podobne težave imajo ljudje z recidivnimi pljučnimi embolizimi, ki so pogostejši pri ljudeh po operacijah.
Mislim, da morate čimpreje obiskati svojega izbranega zdravnika ter se pomeniti o tem, kar sem vam napisal. Zato, sem vam -kljub relativno pozni nočni uri – takoj.odgovoril.

lep pozdrav

prof.dr. Stanislav Šuškovič

prof.dr.Stanislav Šuškovič

New Report

Close