Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje VSEM, ki imate neke težave pa jih ne znate še definirati

VSEM, ki imate neke težave pa jih ne znate še definirati

Zelo dobro poznam depresijo, panično motnjo in OCD. Vsem, ki se počutite slabo in imate raznorazne težave na področju psihe polagam na srce, da ne zavračate a priori zdravil (to sem tudi sama naredila) kajti stvari se zelooo lahko stopnjujejo. Jaz na koncu nisem mogla ne dihat ne jest ne spat ne lulat. V glavnem, leto ali dve sprejmeš pomoč s strami farmacije, potem se počutiš resnično MNOGO bolje (obljubim), potem pa sem popolnoma za to, da zdravila ukineš in RESNO, INTENZIVNO začneš razreševati vse možne vzroke za tako slabo psihično stanje. Naučiš se skrbeti zase. Verjemite, vem, da se tega NE DA, če zraven ne moreš dihat.

LP

polagam na srce ali se mi lahko prosim javiš….

Lp na zs sporočila hvala ti

Lep pozdrav vsem

Draga “polagam na srce”!

Zelo sem vesela tvojega sporočila, ko si tako iskreno opisala, kako težko ti je bilo in kako si se potem potegnila iz črne luknje! Menim, da drug drugemu lahko najbolje pomagamo s takimi izpovedmi-s konkretnimi izkušnjami.

Rekla bi, da je BOLEZEN res tisto zadnje!!! opozorilo, ki ga dobimo, da delamo nekaj narobe, preden se potem lahko tudi že zares zelo usodno sesujemo. Ja, in takrat, ko nam zvonijo že vsi alarmni zvonci, je treba takoj narediti tisto najbolj učinkovito, da ni ogroženo naše življenje, potem pa, ko se stabiliziramo, glede na svoje vrednote, prepričanja, znanje, izkušnje,… poiščemo tisto pravo zase. In to pravo je potem za vsakega od nas lahko zelo različno.

Je pa fino, da znamo zase poskrbeti že takrat, ko še ni prepozno, torej sproti, da potem končna škoda ni prevelika. Pametno je, da sproti poslušamo sebe in svoje telo: da se dovolj naspimo, da se znamo sprostiti, da jemo OK hrano, da se dovolj gibljemo, da smo v dobri družbi, da imamo pospravljeno itd.

Tako, malo bolj na kratko toliko, če pa bi se na to odprla še kakšna nova tema, se beremo!

Maja

Lepo prosim avtorico tega pisma, da mi napiše svoj mail, ozr. naj se mi javi na

[email protected]

Ker imam težave, rada bi jedla antidepresiv, ker vem, da pomaga, vendar imam še druge težave, ki mislim, da so povezane z adjem. Prosim, avtorica, javi se mi, ker bi ti rada zaupala svojo težavo, ki je zelo velika…

New Report

Close