Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Jedilnik 7-mesečnice

Jedilnik 7-mesečnice

Pozdravljeni!

Želela bi vaše mnenje okrog prehrane in jedilnika naše punčke, ki je ravno dopolnila 7 mesecev.
Ker je take vrste dojenček, ki med enim in drugim obrokom potrebuje najmanj 3 ure (zadnje čase sploh dopoldan) sem kar malo zmedena, če dobiva zares dovolj hranilnih snovi za svoj razvoj. Jedilnik je takšen:

– med 5.30 in 6.30 uro: AM (200ml)
– okrog 9.30 ure: prej je lepo jedla mlečno-žitno kašico, vendar je zdaj več noče, sploh, če mleko pije okrog 6.30 ure ni lačna ob 9.30. Poskušam ji dati tudi sadno kašico, ki jo včasih poje 200ml, včasih samo par žlic. Torej dopoldanski obrok nas “heca”.
– okrog 12.30 ure: kosilo: zelenjava s krompirjem, rižem, polento, zdrobom (največkrat 200ml)
– ob 16.00: AM (200ml)
– ob 19.30: AM (200ml)

Ponoči ne jé, ker spi. Prvi obrok ima torej zgodaj zjutraj AM.

Ta teden bomo začeli tudi z mesom.

Zanima me torej, če je jedilnik v redu. Ali naj kašice za kosilo še vedno pripravljam s kuhanjem na vodi oz. sopari ali lahko že malo popražim meso, zelenjavo, zalijem z vodo itd… Se lahko uporablja malo čebulice za popražiti? Dodajam tudi olje.

Naj povem, da je velika 72 cm in težka približno 8300g (tehtano doma). Rodila se je z 2770g in potem napredovala pribl. kilogram na mesec. Zadnji mesec je pridobila manj kot 500g. Koliko približno pridobivajo na mesec dojenčki od 6. ali 7. meseca naprej?

Najlepša hvala za odgovore!

V tej starosti lahko kosilo vsebuje vsa pomembna živila (zelenjava, meso, ogljikovi hidrati), popoldne lahko počasi uvedete tudi jogurt ali skuto s sadjem (pasirano doma), sploh, če je bil otrok na adaptiranem mleku. Zvečer je lahko ali AM ali žitna mlečna kašica. Količine naj bodo okoli 150 ml, da bo deklica čez 3 ure lačna, sicer verjetno ne bo jedla.
Sestavine lahko tudi že rahlo opražite, da so bolj okusne, tudi drobno sesekljano čebuli, vendar le do zarumenele barve. Olje seveda tudi dodamo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni. Sem prvič mama 7mesecnice in pol. Tehta 10kg in pol. Gh se uvajava že od 5meseca. Za kosilo nama najbolj gre krompir korenje cvetača koleraba špinača in meso. Kar se tiče ostale zelenjave nama nikakor negre tudi z več dnevnimi poskusi tudi prosena kasa ajdova polenta nikakor Noče sprejeti. Tudi že vecerjamo mlecne kasice. Vmes pa sve Trenutno uvedli se sadne kasice za malico se pravi dopoldne in popoldan. Spije pa 240ml.mleka na obrok. Sve že od 1ega meseca na adaptiranem mleku. Imam sicer sledečo zadevo.  Pri malicah se nama zatakne noče jesti sicer poje ampak imam.obcutek da jo silim in preneham. Ali je mogoče kriv vnos mleka da je prevelik.  Ker prej sve imele.takole. zjutraj mleko 240ml dopoldan kosilo ob 12h ob 16h mleko in ob 19:30 vecerja. In tudi ponoči mleko enkrat . Trenutno ne spije mleka ponoči in tud spi celo noč. Dajte mi svetovati kako bi bilo smiselno nekako spravit skup te intervale. Ker zdaj je tako zjutraj ob 7h 240ml ob 11h ji probam dat malico ampak zavrača in tudi ko je kosilo okrog treh mi zavrača par žličk poje in konec. Ali je mogoče kriv vnos količine mleka lp

V tem obdobju je morda malce težko spraviti vseh 5 obrokov v budno obdobje. Vztrajajte, zjutraj morda zmanjšajte količino mleka.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close