Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika tekočina za leče

tekočina za leče

Pozdravljeni!

Prosim, če mi lahko poveste katero tekočino predlagate za mehke leče – air optix? Do sedaj sem imela AO SEPT, sedaj pa sem zasledila novo na tržišču ESO Unica Soluzione–katera je boljša? Kakšno je vaše mnenje?

Hvala za odgovor!

lp

Žal so to ne dela tako, saj enim ustreza ta, drugim druga. To morate enostavno preizkusiti. Torej vse tekočine, ki jih mi imamo na naši internetni strani ustrezajo tem lečam, če pa ustrezajo vam, pa kot sem že povedal, morate preizkusiti:

Pozdravljeni,

Že dolgo nosim leče in spomnim se, da me je okulist na začetku opozoril, naj tekočino za leče uporabljam izključno za shranjevanje, ter naj si je nikar ne kapljam v oko za vlaženje (za to naj uporabljam posebej namenjene kapljice).

Kljub temu opažam, da veliko ljudi uporablja tekočino tudi za vlaženje, tj. si z njo nesposredno vlaži oči in leče v njih. Na internetu je veliko različnih uporabniških mnenj – od tistih, ki trdijo, da gre za isti snovi v različnih pakiranjih, pa do teh, ki prakso odsvetujejo.
Žal je strokovnih mnenj med vsemi bore malo, zato me zanima vaše stališče – bi rekli, da je uporaba tekočine za leče (Opti Free, Proculin, Solo Care idr.) kot kapljice za vlaženje škodljiva? Če da – zakaj?

Hvala lepa in vse dobro!

Torej namen tekočine za shranjevanje je tudi razkuževanje in dezinficiranje, kar pomeni da mora uničiti tudi potencialne nevarnosti za oko v obliki mikroorganizmov, kar pa pomeni, da je to lahko preveč agresivno za oko. Zato svetujemo, da se uporabljajo tekočine v skladu z navodili, ki so priložena. Če v navodilih ni napisano, da si lahko tekočino kanete v oko, potem tega ne delajte. Zato pa obstoja ločen produk, ki ga lahko kanete v oko in se imenujejo “kapljice za vlaženje oči”.

Lp.

New Report

Close