Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Dolgotrajen kašelj

Dolgotrajen kašelj

Prosim za pomoč! Že tretje leto zapored se mi ponavlja ista zadeva! V jesenskem času se mi pojavi kašelj, ki se stopnjuje, potem malce umiri in zopet stopnjuje in traja vse do pomladi. Vseskozi ga spremlja draženje v spodnjem delu vratu (pri glasilkah?). Včasih je kašelj zelo napadalen. Prvo leto nisem bila preveč pozorna, lansko leto, ko pa se je zopet pojavilo isto stanje oktobra in trajalo vso zimo, kljub jemanju raznih sirupov, pastil, čajev, domačih inhalacij, me je zaželo malce jeziti. Aprila sem šla na slikanje pljuč – slika je bila OK. Letos pa se je vse zopet začelo že 7. septembra 8takrat sta hčerki zboleli – viroza). Kašljam še danes in nič ne kaže, da bo minilo. Zdravnica me vsakič odpravi z obrazložitvijo, da je viroza, ki bo minila! Sem nekadilka! Za pomoč oziroma za nasvet se zahvaljujem! lep pozdrav! Ajena

Spoštovani,
opis vaše simptomatike govori za bronhialno preodzivnost.
Predlagam,da vas vaš osebni zdravnik napoti k pulmologu, ki
bo ugotovil pravi vzrok vašega kašlja. Rentgenska slika
seveda ne pojasni razloga za kašelj.
Lep pozdrav
K. osolnik dr. med

Pozdravljeni!

Prosila bi vas za kak nasvet.

En mesec že močno kašljam, kašelj je produktiven (belo obarvana izloček). V prsih me močno tišči oziroma boli. Sem brez moči oziroma zelo hitro utrujena. Temperatura imam okoli 36,7, vsake toliko se mi poviša na 37,2 in takrat me trese ali pa obliva vročina.

Preiskava krvi (11.11.) je bila v mejah normale, razen K-MCH 352 in K-MPV 7,0.
Vmes sem se zdravila z vsem mogočim – prsni čaj, fluimukan, imunoglukan, unicap,…

16.11. sem bila na slikanju pljuč – mislim da piše suspuktno manjše zasenčenje v srednjem režnju desno. Takrat sem tudi dobila antibiotik.

Danes (30.11) sem bila ponovno na slikanju pljuč – in je stanje podobno kot 16.11.
Pri izvidu krvi so posebnosti pri Levkocitih – 11,03, K- Limfo 19,3; K_Eoz 0.6; K Nevtro 8,24; K-Eoz -0,07

Hvala!

Spoštovana,

za oceno bolnika moramo zdravniki bolnika videti, zato
komentar presega namen te rubrike. V kolikor kašelj še
traja (torej skupaj več kot en mesec) ob nenormalni
rentgenski sliki pa potrebujete dodatno obravnavo v
pulmološki ambulanti/ustanovi. O indikaciji za to bo
presojal vaš izbrani zdravnik, ki vas spremlja (na osnovi
rentgenskega posnetka, izvidov krvi in klinične slike).

Lepo vas pozdravljam

dr. Sabina Škrgat Kristan

mene pa nekaj zanima. imam dolgotrajen kašelj. stara sem 25let.
zadnje čase ko kašljam mi včasih ven prileti majhna gnojna pikica ki je trda in zelo smrdi.

kaj bi to lahko bilo??

hvala za odgovor

Pozdravljeni!

Glede na vaše težave vam predlagam obisk pri vašem lelečečm
zdravniku, ki se bo po kliničnem pregledu odločil ali
potrebujete dodatno diagnostiko.
Lep pozdrav
K. Osolnik

Pozdravljeni,

tudi jaz kašljam celo zimo, že 12 let, kri je OK tudi, če se nekoliko slabše počutim, prav tako ni piskanja v pljučim, diham normalno. Značilnih znakov nimam, zato ponovnega obiska pri pulmologu ne dobim. Po mnenju zdravnice je to le viroza, ki mine. Jaz vem, da spomladi res mine, ampak 3 mesece kašljanja…

Jemljem od pumpic za pljuča za nos, poskusila sem res že vse možno…
Bila sem že pri najmanj 3 pulmologih, na vse možnih alergijskih testiranjih in metaholinskih testih(ki so bili vsi negativni), vendar so mi vseeno postavili diagnozo nealergijske astme. Ta diagnoza je sedaj vodilo vsem zdravnikom, ki me pregledujejo, čeprav se jaz s tem ne strinjam.

Moj problem po mojem mnenju nastaja zaradi nosu – sinusov.
Edina stvar, ki mi je zares pomagala je bil nek antibiotik, ki je deloval na sinuse. Nos se mi je odprl in težave so izvenele. Specialistka mi je obrazložila, da moj kašelj nastaja zaradi zatekanja sluzi po zadnji strani žrela.
Tega antibiotika zaradi dobre krvi (ki ne kaže bakterijske okužbe) ne dobim.

Zanima me vaše mnenje.

Hvala!

Spoštovana!
Se strinjam z vami, da verjetno ob vseh teh preiskavah
nimate astme.Zelo verjetno je tudi, da je vnetje v ORL
področju lahko razlog za kašelj.Z zdravniki se pa strinjam,
da brez dokazanega bakterijskega vnetja, ni terapije z
antibiotikom.
Torej svetujem še pregled pri otologu,ki bo potrdil ali
izključil vnetje, ki bo indiciral ustrezne preiskave in
tudi terapijo.Najbolj idealna je seveda izolacija
bakterije,ki povzroča vnetje in nato ciljno predpisan
antibiotik.
RMarčun

Pozdravljeni!
Tudi jaz bi imela vprašanje glede dolgotrajnega kašlja. Pri meni se ta vleče že prav gotovo šest mesecev. Naj omenim, da gre za produktiven kašelj (zeleno rumene barve), ki je gnojnega, ogabnega okusa ;/. Vendar zakašljam samo, ko se npr. zelo močno nasmejim. Tako se izkašljam npr. dvakrat na dan in to je vse.
Avgusta sem bila pri svoji splošni zdravnici katera mi je predpisala Sumamed, tega sem spila in za kratek čas so težave res izginile, nato pa so se hitro ponovno vrnile. Naj še omenim, da se bila kadilka, ne zelo strastna (škatla na teden ali dva tedna, včasih tudi na mesec), v letošnjem letu sem res zelo zmanjšala kajenje, od obiska zdravnika, avgusta, pa sem ga popolnoma opustila. Odkar ne kadim več se je kašelj sicer zmanjšal, vendar sem nekako pričakovala, da bo do sedaj že izginil. V obdobju, ko sem kadila, pa se je kašelj pojavil že, ko sem se npr. ulegla na hrbet….
Imam tudi zelo velike mandeljne in letošnjo zimo sem celo trikat zbolela. Ali je možno, da se nisem v celoti pozdravila?
Vem, da mi na daljavo ne morete postaviti diagnoze, kljub temu bi pa prosila samo za vaše mnenje.
Hvala lepa v naprej in lep dan!

Tudi jaz ze drugo leto zapored kasljam.Kaselj je produktiven in izkasljujem belo oz. zeleno sluz.Najprej se mi je zdelo,da gre za navadno virozo,vendar kasljam ze vec kot dva tedna,kljub samozdravljenju.Lani sem od oktobra do februarja skoraj ves cas jemala razne antibiotike,ceprav so bili moji izvidi,tudi rentgenski,vecinoma vredu,vendar sem kljub temu izkasljevala zeleno sluz.Razmisljam,da je problem morda v sinusih.Tudi izcedek iz nosu je rumene do zelene barve.Stara sem 35 let in sem kadilka.Prejsnji teden em bila zares prehlajena in me je bolelo grlo.Zdaj me ne boli nic.Sem pa veliko utrujena,kar pripisujem vremenu.Ali je mozno,da je vzrok kaslja psiholoske narave?V preteklosti sem imela tezave s scitnico in jemljem Athyrazol.Prejsnji teden sem pricela jemati tudi Cipralex,saj sem bila depresivna in socialnofobicna.Naj povem se,da so se mi v preteklem mesecu kar ocitno povecale prsi?!Noseca nisem,saj sem vceraj naredila test,jemljem pa tudi kontracepcijske tabletke Qlaire.Naj povem se,da so mi kot otroku odstranili tonzile,ter tudi polipe v sinusih.Smatram,da mi prav ti povzrocajo tezave.Moj partner pravi,da preden trdno zaspim,tudi zelo smrcim,cesar se zavedam tudi sama,saj me je lastno smrcanje veckrat prebudilo.Smrcala sem kot otrok,do odstranitve polipov v sinusih.Ce kaselj v prihodnjem tednu ne bo prenehal,bom obiskala zdravnika.

Spoštovani,
če imate izcedek iz nosu, potem kašelj najverjetneje izhaja iz vnetja nosu in sinusov. Je za iti do zdravnika, da se najde razlog. Verjetno bo pravi naslov specialist ORL (otorinolaringolog). Polipi se namreč zelo radi ponavljajo, saj so posledica vnetja in če vnetja ne obvladamo, polipi nazaj zrastejo.
Lep pozdrav
Mitja Košnik

New Report

Close