Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni BOLEZNI PLJUČ IN DIHAL

BOLEZNI PLJUČ IN DIHAL

Pozdravljeni!

Hčera je tsra dve leti in osem mesecev. Sepmembra je začela hoditi v vrtec in je skoz bolana, dva dni v vrtcu in potem teden dni doma (razni prehladi, nahodi in podobno) . Prej je bila v privat varstvu leto dni s tremi otoci in sploh ni bila bolehav otrok, a sedaj je neverjetno bolana…
Trenutno ima bronhitis (ne kroničnega) in ji kljub zdravilom (Singulair-žvečljive tablete, celo je dobila vnetje ušesa in ima antibiotik-Hikoncil), inhalacijam ( Berodual, Flixotide) in rednem čiščenju nosu ( Marinase fiziološka raztopina in Marinase cold ) ne gre ne gre na boljše, taka da nas pošteno že skrbi. Tudi vsakodnevno jemlje Pikovit sirup kot vitaminski dodatek in za imunost. Vsa predpisan zdravila jemlje redno in po navodilih. Je pa že drug teden bolana in doma ( ne v vrtcu). Ne gre v množico ljudi in le na krajše sprehode (čeprav ji ne paše najbolj, ker se hitro utrudi). Je pa normalno živahna, ješča, ko ima inhalacije, tu pa tam zakašlja, vročine sploh ni imala, teče ji zeleno iz noska.

A je to normalen potek bolezni? Ali naj nas skrbi? Je možno, da ima astmo ali da je to znak, da jo bo imela? Lani je namreč celo zimo kašljala po noči in dnevi in smo morali zelo navlažiti zrak, da ni kašljala in so takrat rekli, da ima krup in da to mine samo po sebi in brez zdravil. Takrat smo ji dajali le Prospan sirup. Sva pa in jaz in mož (oče) kot otroka imala Bronhitis.

Kaj se še da narediti? Ali je samo potreben čas?

Hvala za iinformacije!
Zaskrbljena mama.

Spoštovani,

Na vprašanja na tem forumu odgovarjajo zdravniki internisti in pulmologi, ki zdravijo odrasle ljudi. Otroke do 18 leta starosti obravnavajo pediatri. Svetujemo vam, da se čimprej obrnete na izbranega pediatra.

Lep pozdrav

Nikolina Rozman

New Report

Close