Najdi forum

Pozdravljeni ,mene pa zanima kakšna je moznost da mi tablete edemid,ki jih redno jemljem ze tri leta zmanjšujejo zeljo po spolnih od. in dozivljanju org.ali imajo kakšno povezavo,da me je zelja minila.

Spoštovani!

Predpostavljam, da ste moški. Čeprav so v raziskavi vpliv furosemida (=Edemid, =Lasix) na spolno funkcijo ovrgli (Kroner BA. Effect of frequently prescribed cardiovascular medications on sexual function, Ann Pharmacother), je takšen stranski učinek zdravila vendarle (kot praktično vsi mogoči učinki) tudi opisan. Bolj verjetno take težave povzroča hidroklortiazid, ki pogosto nastopa v kombinaciji z drugimi zdravili za zdravljenje povišanega krvnega pritiska. Če je med zdravili, ki jih jemljete, tudi tako, ki vsebuje hidroklortiazid, bi ga bilo najbrž mogoče zamenjati.

Furosemid (Edemid) staro ter preizkušeno zdravilo. Pogosto se predpisuje zaradi “težav s srcem”. Te so zelo pogosto povezane z znižanjem testosterona, kar pa znano vodi do zmanjšanja libida. Predlagam meritev testosterona (zjutraj, vsaj dvakrat). Če testosteron ne bo znižan, je potrebno določiti tudi prosti testosteron in izpolniti vprašalnik za andropavzo. Testosteron je mogoče nadomeščati, gre na “zeleni” recept. Testosteron predpisujejo endokrinologi ali urologi. Za varno spolno aktivnost je važno, da imate toliko kondicije, da pridete po stopnicah v drugo nadstropje ali da na obremenitvenem testu dosežete najmanj več kot 4 MET oziroma vsaj 8 MET ali več. Pred nadomeščanjem testosterona (ali skupaj z njim) je seveda potrebno urediti tudi maščobe, holesterol v krvi, krvni sladkor, preveriti funkcijo ščitnice (TSH) itd.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close