Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika Čakalna doba

Čakalna doba

Pozdravljeni,

Imam vprašanje glede zobne protetike in čakalne dobe le-te. Obiskujem zobozdravnika in sicer preko javnega zdravstva in sem bil prijavljen za zobno protetiko leta 2003. Na vrsto še nisem prišel, zobozdravnik je rekel da bo to verjetno prihodnje leto. Zanima me kdo določa čakalno dobo, je lahko ta čakalna doba tako dolga in kaj naj naredim glede tega.

Imam pa tri zapored manjkajoce zobe. Ali ni po zakonu določeno, da se pri treh zaporednih manjkajocih zobeh čakalna doba skrajša na največji možni minimum?

Hvala lepa za odgovor.

Pozdravljeni,

za vprašanja o vaših pravicah in pravnih možnostih se boste žal morali obrniti na ZZZS. ZZZS v sodelovanju z ministerstvom za zdravje (finančni proračun) določa namreč koliko pacientov lahko/mora zobozdravnik sprejeti in kaj mu nudi kot storitev. Kot zanimivost: če naredi zobozdravnik upravičencem več kot mu ZZZS krije, mora vse stroške zdravljenja nositi sam.
Mi, zdravstveni delavci bi velikokrat radi delali po lastni vesti, pa nam to država zaradi omejenih sredstev ne pusti.
LP Andreja
PS: toliko o veliki humani reformi sedanjega ministra, ki spretno manipulira z bolniki, da ne opazijo, da se jim pravice še bolj ožajo.

New Report

Close