Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vasculitis allergica

vasculitis allergica

sin je star 7 let….trenutno je hospitaliziran, diagnoza je alergični vaskulitis….desni gleženj in zapestje desne roke sta mu sama od sebe otekla……na stegnih pa je imel rdeče pike……vse te težave so sicer zginile…….temperatura pa je še vedno 37.1, , 37.2, 37,3………sedaj je na opazovanju..oz….skušajo ugotoviti, kaj bi povzročilo to vnetje….pravzaprav sem veliko prebrala o tej bolezni, pa vendar se mi zdi da ničesar ne vem o tej bolezni….sploh pa me čudi, ker enostavno se ne ve,..kaj je to povzročilo…in ali se bo še ponovilo……vse je nekako v zraku..in to me bega……ne dobiva nobenih zdravil…..če lahko karkoli več poveste o tej bolezni, se vam vnaprej zahvaljujem….

Spoštovani!

Alergični vaskulitis je bolezen, ki prizadene predvsem drobne arterije. Mehanizem nastanka je posledica alergično hiperergičnih (pretiran odgovor) dogajanj. Povzročijo pa jih lahko številni dejavniki iz okolja in telesa samega. Razvijejo se lahko številne različice bolezni in poleg kože lahko prizadenejo tudi druge organe, zato je zdravljenje zelo različno. Na žalost vam o tem ne znam povedati kaj več, predvsem pa vam odsvetujem pretirano poizvedovanje iz tretje roke, saj je za zanesljivejši odgovor poleg ustreznega specialnega znanja ter izkušenj potrebna tudi dobra poučenost o stanju malega bolnika, da se lahko vsaj deloma zanesljivo napoveduje razvoj bolezni. Kar se tiče napovedi, so vaskulitisi zelo muhasti. Na srečo v svoji muhavosti tudi pogosto izzvenijo sami od sebe in brez posledic.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni in hvala vam za prvi odgovor. Sedaj je sine že doma, na opazovanju je bil 8 dni. Na odpustnem listu pa sem prebrala drugo diagnozo , kot pa mi je bila povedana v bolnišnici. Zato sem malce zmedena, namesto vasculitisa naj bi imel PURPURA HAENOCH SCHONLEIN. Gre tu za drugo bolezen ali kaj podobnega? Oprostite, ker tako laično sprašujem. Mi lahko o tej bolezni poveste kaj več.
Zopet se vam zahvaljujem, želim vam lep dan.

irchy

New Report

Close