Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika Implantanti

Implantanti

Pozdravljeni,
imam kar nekaj vprašanj oz. bi prosila za vaše mnenje, nasvet …
Lotila sem se “celostnega” urejanja svojega zobovja.
Imam naprej “štrleče” zobe (sprednjih 6), ki si jih ravnam z aparatom, desno zgoraj mi manjkata 6 in sedem, ki ju bom nadomestila z implantanti, vendar bo predhodno potreben sinus lift.
Potreben je tudi dvig ugriza.
Zanima me ali je ortodontsko terapijo možno nadaljevati tudi po vsaditvi implantatov ?
Kako, na kakšen način vi izvedete dvig ugriza ?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Lep pozdrav,
Marjanca

Pozdravljena,
ortodontsko terapijo je možno nadaljevati tudi po vsaditvi implantatov, po vsaditvi čakate običajno 4-6 mesecev preden se implantati v zgornji čeljusti vrastejo, pa tudi potem ni problemov. Implantate se celo izkorišča za hitrejšo, eksaktnejšo ortodontijo in za ortodontijo z manj breketi in istim učinkom…

Dvig ugriza se naredi relativno preprosto na več načinov, katerega se izbere, je odvisno od statusa vaših zob. Ker je načinov veliko in ker ima tudi različne timing-e vgradnje posameznih stopenj, je to vrašanje tako široko, da bi lahko napisala celo knjigo. Kaj bi bil najprimernejši način dviga za vas, vam lahko odgovori le zobozdravnik, ki je videl vas, vaše rentgenske slike in z vami pretehtal prednosti in slabosti vsake vrste dviga.
Lep pozdrav,
Andreja

Hvala za tako hiter odgovor. Najbolj me je skrbelo, da se z vsajenimi implantanti ne bi dalo več koregirati položaja zob oz. mojih štrlečih povleči nazaj. Največkrat je kot dvig griza (kar lahko najdemo na netu) omenjeno brušenje in preobleka zob, kar pa mi ni ravno všeč.

Še enkrat najlepša hvala in lep pozdrav,
Marjanca

Pozdravljena,

seveda to ni edina rešitev:-))

New Report

Close