Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika pritisk v očeh

pritisk v očeh

Pozdravljeni!

Zanima me kako resna bolezen je pritisk v očeh (nima še glavkoma ker vidno polje še ni prizadeto). Namreč, moj partner ima povišan pritisk v očeh že 10 let in uporablja kapljice Cosopt (zjutraj in zvečer) s kombinacijo Travatan (samo zvečer). Do sedaj je bil pritisk med 12 in 20, zadnja dva meseca pa ima pritisk okoli 28. Zdravnik ga je napotil k specialistu da bi imel operacijo (povečanje odprtine za tekočino, ki nastaja v očeh).

Zanima me tudi, kaj vse vpliva na ta pritisk, kajti zadnje dni bolj malo spi in večino časa prebiva pred računalnikom (služba). Ali je možno, da bi zmanjšal pritisk z manj stresnimi dnevi in se izognil operaciji? Menjali so mu že dosti različnih kapljic in mu Cosopt + travatan najbolj učinkujeta, a očitno ne več dovolj veliko.

Če bi moral na omenjeno operacijo, kakšna je potem učinkovitost te operacije? Kapljic potem ne potrebuje več? Kaj je lahko najslabše kar se lahko zgodi z operacijo? Če operacija nebi pomagala, kaj potem?

Kaj predlagate kje je bolje izvesti to operacijo, v Mariboru ali Ljubljani? Se je bolje prej posvetovati kar na obeh lokacijah in dobiti čimveč različnih infomacij?

Hvala zaenkrat.
Lera.

Niste na pravem foromu, to so vprašanja za forum: Oftalmologija in očesna refraktivna kirurgija !

Lp.

New Report

Close