Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika vsako oko gleda po svoje

vsako oko gleda po svoje

Spoštovani,

nekaj mesecev že opažam, da slabše vidim – pa ne v smislu dioptrije, katero že itak imam (okrog 4,5 minusa na obe očesi in nosim leče oz. očala). Če povem čisto po domače, sliko težko “zberem” v eno oz. imam občutek, kot da vsako oko gleda po svoje in vidi svojo sliko, ki pa jo ne morem dobro spraviti v eno. Če se zberem in zavestno “lepo” gledam, mi uspe normalno gledati, če se pa spozabim, pa nastane ta problem.
Še bolj sem se tega zavedela, ko sem šla zadnjič na pregled za službo in tam so preverili tudi vid. Gledala sem v tisti aparat in zdravnica mi je na levem očesu pokazala tri navpične številke, na desnem očesu pa vodoravno črto – ko sem gledala z obema očesoma, bi morala videti, da črta seka številke, vendar sem jaz videla samo posebej številke in posebej črto.
Škilim občasno, se mi pa dozdeva, da tudi več v zadnjem času.
Stara sem 29 let, če je to kakšen pomemben podatek.
Kaj mislite, mi je storiti?
Pozdravček!

**************** I`m all that!

Vse kaže na heteroforije, zato imate težave z binokularnim vidom, ter posledično z steroskopskim vidom. Pojdite na pregled, ampak se prej pozanimajte, če pri pregledu znajo tudi delati z hetroforijami (pregled na polatest in predpis prizem). Teh ambulant je malo, lahko pa se oglasite pri nas:

New Report

Close