Najdi forum

Spoštovani !

Mojemu očetu, ki je star 53 let so na cistoskopiji na katero je bil poslan zaradi ugotovljene spremembe v mehurju 1,3cm velike ugotovili:

izrazito dvignjen vhod v mehur, v ostalem normalna sečnica. Na zadnji steni proti svodu in desno je nodularna, izgleda da ozkobazna za večji lešnik velika formacija z izrazito hipremično in edematozno sluznico, tik ob desnem ostiju je podobna manjša sprememba in z zelo podobnimi spremembami v okolici, manj izrazite so te spremembe okrog desnega ostija. V ostalem je izvid v mejah normale. Potrebna bo transuretralna resekcija.

Po pogovoru z specailistom ki so zelo redkobesedni vas prosim če mi lahko bolj natančneje in preprosto razložite zakaj gre, kakšen je nadalenj potek zdravljenja in kakšna je sama prognoza.
Urolog je rekel da je resna zadeva, pri kateri zna biti odstranjen celoten mehur in koliko časa takšna operacija traja ter kako zahtevna je ?
Prosila vas bi če mi lahko poveste tudi kako se ta zadeva hitro širi tudi morda na druge organe ?
Kakšna je sma prognoza raka na mehurju ter kaj vi predlagate kot specialist?

Že v naprej se vam lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Prosim preberite odgovore v temi Rak mehurja, zlasti natančno preberite odgovor z dne 2.9. – prišli ste do 3. stavka v prvem odstavku teksta. Žal se je bojazen rentgenologa uresničila – sedaj ni nobene dileme – potrebno je izpeljati diagnostiko do konca. Nato, 3 tedne po op. ko bo jasen histološki izvid, se pa bodo res pojavila vprašanja in dileme.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close