Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Grlo in želodec

Grlo in želodec

Je kakšna povezava med suhim grlom in suhim jezikom, predvsem popoldne ko kaj pojem. Imam želodčne probleme, sicer niso hude. Boli me predvsem pod rebri (predvsem levim in občasno desnim) v popoldanskih urah. Imam tudi že kak mesec rdeče bunkice po vsem čelu, ki jih nikoli prej nisem imel. Slučajno sem tudi opazil v blatu bele pikice. Je to kakšna bakterija, zastrupitev ali kaj podobnega. Stvar se kot sem omenil vleče že več kot en mesec, pa me malo skrbi ali bi moral k doktorju.

hvala

lep pozdrav, janez

Spoštovani!

Bele pikice v blatu bi utegnile biti kakšni paraziti, zato bi bilo to najpametneje preveriti pri zdravniku.

Rdeč izpuščaj po čelu tudi pokažite pri zdravniku, da vam napiše ustrezno mazilo. Verjetno gre za kakšno alergično reč.

Več kisline v želodcu bi lahko povzročalo, da se je nekaj spahne nazaj proti žrelu, zaradi česar je sluznica žrela in ev. tudi jezika lahko nekoliko spremenjena in jo občutite kot suho. Zadevo je težko pojasniti, ker gre v glavnem za previdevanja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Ja, danes mi je celo en parazitek “pomahal” iz blata, vendar kolikor jaz vem, so ponavadi simptomi drugačni v primeru glist (srbež okrog danke) zato se bojim, da se niso kje drugje “naselili”, zvija me namreč na obeh straneh črevesja, danes predvsem na desni strani (dvanajsternik). Zanima me ali so lahko posledica teh parazitov tudi bolečine v črevesju.

hvala, Janez

Spoštovani!

Običajno srbijo gliste – podančice, vi pa imate verjetno navadne gliste, ki živijo od tankega do debelega črevesa – torej po celem trebuhu.

To je običajno, da imate lahko tudi bolečine v trebuhu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close