Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Sum na astmo in strah pred pediatrično bolnico

Sum na astmo in strah pred pediatrično bolnico

Lep pozdrav

Sem mama 5 letni deklici ki je letos spomladi zelo kašljala in bila vsa pikasta,ko sva šli k splošni zdravnici so mi rekli,da zelo piska da bo šla dihat zdravilo in napisala nama je Flonidan sirup in Nasonex pršilo za nos to sva jemljeva že od spomladi. Če sva vmes ob izboljšanju prenehali se je vsakič vse povrnilo dokler nismo šli na morje in je bil mir do vrnitve. Sedaj pa kašlja celi dan in ponoči kljub temu sirupu in pršilu,dobili sva napotnico za Pediatrično za pregled! Sedaj pa me zanima kako ta pregled izgleda,ali se ostane notri je kakšen pozitiven rezultat,kakšno je osebje? Ker je deklica že imela zelo slabo izkušnjo z Pediatrično leto dni nazaj na odelku za kronično zaprtje in si ne želiva ponovno izkusit te neprijaznosti in predvsem strah je za otroka,sedaj se splošne zdravnice tako zelo boji da mi že na parkirišču začne neutolažljivo tožit in jokat!!
Hvala za nasvete in izkušnje Lp

Obrnite se na Pediatrijo,kajti v naši bolnici zdravniki internisti in pulmologi obravnavajo odrasle osebe.
Bolnica Golnik

Pozdravljeni,
Dve leti nazaj so mi z “ventolinskim” testom diagnosticirali astmo, ta se kaže kot dolgotrajen, suh kašelj, brez zdravljenja traja približno 2 meseca. Pulmologinja mi je predpisala symbicort 160. Zdravilo začnem jemat pozno v jesen, ko se prvič pojavi kašelj, pa vse do maja, na začetku 2x, kasneje 1x na dan.

Zanima me, če to ni “prehudo” zdravilo za moje dokaj blage simptome, kakšna je alternativa in ali je takšen način zdravljenja (pol leta jemljem zdravilo, pol leta pa ne) sploh primeren.

Vsako leto imam v januarju zdravniški pregled, spirometrija pa ni nikol pozitivna, pa čeprav v tem času uporabljam symbicort že približno 3 mesece.

Hvala lepa za Vaš odgovor

Lp

Spoštovani,
symbicort 160 enkrat dnevno je povsem varno zdravilo, tako da se vam ga ni treba bati. Res pa se blago astmo ponavadi zdravi z bolj enostavnimi zdravili. Morda svoj pomislek poveste svoji pulmologinji.
Lep pozdrav

Mitja Košnik
Bolnišnica Golnik – Klinika za pljučne bolezni in alergijo University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia http://www.klinika-golnik.si/

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Pozdravljeni!

Zaradi dihalnih težav sem bila napotena na RTG pljuč.Že tretje leto imam v času cvetenja dihalne težave, ki jih popolnoma odparvi tafen novolizer in tafen nazal.
Ko je doktor pogledal sliko, je rekel, da je s pluči vse v redu. Doma pa sem opazila, da piše na izvidu poostrena peribronhialna fibroza. Infiltrativnih sprememb ne opazim. Prosim vas za pojasnilo, kaj to pomeni, ali je to bolezen in ali je to lahko vzrok za dihalne težave v času cvetenja.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Težave, ki jih imate, izgledajo kot seneni nahod in pelodna astma. Ali so vam naredili teste za alergijo? Ali so vam naredili teste pljučne funkcije (pihanje v aparat).
Opis rentgenske slike je precej nenavaden. Najbolj verjetno res ni nič hudega. Tak vtis na rentgenski sliki lahko narediti astma.

Kakorkoli: dokončati diagnostiko v smeri astme in alergije.

Mitja Košnik
http://www.klinika-golnik.si/

New Report

Close