Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Seksologija – želiva si spolnosti odklanjanje spolnih odnosov

odklanjanje spolnih odnosov

Lep pozdrav
Z mojo ženo imava problem, ki že pošteno najeda najin odnos. Ne veva, kam se obrniti, zato Vam pišem.
Po porodu so se pri ženi začeli naslednji problemi: pri seksu, ko doživi vrhunec, ji postane slabo in pojavijo se bolečine v mednožju. To je tako neprijetno, da je začela zadnje čase odklanjati seks. Ko se je posvetovala s svojo ginekologinjo jo je pregledala in rekla, da fizično ni z njo nič narobe. Kaj je narobe? Prej je normalno uživala v seksu. Naj povem, da imava dva otroka, drugi je star dve leti.
Prosim za pomoč

Odgovor boste našli na našem forumu pod temo Sla, pogostost spolnih odnosov.

Lep pozdrav
Hvala za hitri odgovor, vendar misliva z ženo, da nama niste odogovorili. Midva nimava problemov s tem, da bi si žena ne želela več seksa, problem je v tem, da si ga ne želi zato, ker ji je po njem fizično slabo. Zato se je začela temu izmikati, kar je po svoje logično, ne?
Upam, da sem bil sedaj bolj jasen.

Spoštovani!

Odgovoru na vaše vprašanje sem se najprej izognil – zdi se mi, da ne vem dovolj, bi pa lahko bilo “kaj zadaj” – lahko bilo, ni pa nujno.

Niste opredelili, kako je z lubrikacijo – ali je nožnica ves čas dovolj vlažna – ne samo na začetku odnosa. V kolikor ni res ves čas čisto mokra, bi bilo smiselno poskusiti kakšen lubrikant – tudi o izkušnjah s konkretnimi preparati se je pisalo na tem forumu.

Navajate “slabost” – česar pa niste natančno opisali (tudi če bi, vam najbrž sam ne bi mogel pomagati, saj za to nisem strokovnjak). Teoretično lahko pri spolnem odnosu ali orgazmu pride do oblik nevrološkega problema. Vendar pa v slednjem primeru najbrž to ne bi bilo povezano z bolečinami v mednožju.

Teoretično bi lahko šlo celo za dve nepovezani težavi – lokalni problem in nevrološko zadevo.

Iz vašega vprašanja sledi, da se je žena enkrat posvetovala z eno ginekologinjo in nista našli odgovora (očitne, vsem vidne spremembe na vidnem delu kože in sluznice rodil). Gre pa za relativno redek problem. Vsekakor svetujem ponovni obisk in/ali posvet z več različnimi ginekologi, izključitev morebitnih bolečinskih sindromov v tem predelu, ki lahko ovirajo spolnost.

V zvezi z razčiščevanjem “slabosti” predlagam tudi posvet z dr. Slavkom Ziherlom ali dr. Ireno Rahne Otorepec (ne se ustrašiti ali narobe razumeti, to so NEVROpsihiatri in tu nas zanima problem slabosti). Za pregled v ambulanti za spolne težave psihiatrične klinike v Ljubljani se je potrebno naročiti, naročati začnejo telefonsko (centrala 01/5874 900, nato tajništvo dr. Ziherla) naslednji teden, datum bo predvidoma v novembru, pomembno je, da (za razliko od ginekologa) tu prideta skupaj na pregled.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close