Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Ročaji pri okvirju očal

Ročaji pri okvirju očal

Lepo pozdravljeni!

Upam, da boste razumeli mojo težavo in mi znali pomagati.

Sin star 1,5 let je dobil korekcijska očala. Imeli smo nešteto težav, da smo sploh dobili tako majhen okvir zanj, saj ima še zelo drobno glavo. Problem je bil tudi v tem, da v optiki nikakor ni hotel imeti očal na nosu več kot sekundo ali dve, tako da smo se potem kar nekako na približno odločili za en okvir in izbrali najmanjšega, ki so ga imeli na razpolago.
Očala smo sedaj dobili in jih veselo nosi že drugi dan brez problema. Kako, da se je v optiki temu tako upiral, mi ni jasno.

Problem pa je pri ročajih očal, ki so zelo dolgi in mu segajo kar krepko čez ušesa. Zaradi tega mora imeti okrog glave elastiko, da mu ne padejo dol, pa še ušesa mu potem tako čudno stojijo. Če bi bile ročke krajše, bi jih brez problema nosil tudi brez.
Ali je možno, da se te ročke na kakšen način skrajša. Material je plastičen, upogljiv, pač tak, ki je primeren za take majhne otroke.

Za vaš čimprejšen odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vam želim lep dan.

Torej, če so celotna iz plastične mase, se težko skrajšajo, če pa so kovinska in je prevlečen samo zadnji del s plastiko, pa bi se dalo.

Lp.

New Report

Close