Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Abdominalna kirurgija Po laparoskopiji…

Po laparoskopiji…

Spoštovani,

pred dobrim mesecem sem imela laparoskopsko operacijo, zaradi ugotavljanja oblike maternice. Pri tem so ugotovili, da se mi je kot posledica carskega reza, pečica (upam, da sem si zapomnila pravi izraz) pomaknila navzgor.To so ugotovili povsem slučajno, saj nisem imela nobenih težav (spraševali so me ali me je kdaj bolelo v predelu popka).Ob operaciji so jo sprostili in potegnili navzdol.

Sedaj pa bolečine v popku čutim vsake nekaj časa. Bolečina je blaga, najbolj izrazito jo čutim v predelu nekoliko nad popkom desno. predvsem kadar več časa sedim. Predel trebuha pod popkom imam nekoliko izbočen, čeprav sem sicer vitka. Drugih težav z želodcem in prebavo nimam.

Zanima me ali je mogoče, da je pečica ponovno zlezla nazaj v neprimeren položaj. Po operaciji sem sicer počivala, nisem dvigovala bremen ali se ukvarjala s težjimi fizičnimi deli. Nisem pa se mogla izogniti sklanjanju in položajem v počepu, ker imam majhnega sina (nisem pa ga vzdigovala). Ali bi to utegnilo povzročiti pomik tkiva v nezaželeni položaj. Kako je mogoče ugotoviti v kakšnem položaju je pečica, ali pa je potrebna ponovna laparoskopija? Načrtujem še eno nosečnost zato bi se rada izognila vsem morebitnim dodatnim tveganjem zase in za otroka.

Prijazno se vam zahvaljujem za vaš odgovor in vam želim prijeten vikend.

Spoštovana!
Verjetno so vaše bolečine posledica laparoskopije, saj so na opisanih mestih, okoli popka, vstopne ranice laparoskopskih trokarjev…

************************************* Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije

New Report

Close