Najdi forum

Doziranje dominorja, kdaj boljše?

Že kakešn mesec čutim, da se mi rahlo pojavlja tesnoba, panika, strah. To sem povezovala s koncem šolskega leta, a ko so se začele počitnice, je postalo vse le še slabše. Očitno imam preveč časa za razmišljanje, tuhtanje in je panika, tesnoba izbruhnila v vsej svoji moči. Vse bolj se začenjam zavedati, da se panično bojim vsega, kar je povezano s smrtjo in me vsaka taka stvar totalno vrže iz tira. Pred dvema meseca sem imela že drugi sponstani splav, potem me je prizadela še smrt ene osebe. Začela sem jesti dominor, danes je 8. dan, pa ni nič boljše. Posebno zjutraj je hudo in kar težko začnem dan. Jemljem pa dva na dan, enega zjutraj, enega zvečer. Je moja težava prehuda, da bi dominor pomagal, bi morala na AD-je, bi lahko povečala dozo? Kaj naj storim? Na AD-je si ne želim iti, tole stanje je pa grozno.

Draga Pika, pritiski in obveznosti se proti koncu šolskega leta povečajo, zato ste zaznali več tesnobe in panike ter strahu. Povsem pravilno ste povezali, da so se ti občutki povečali zaradi zunanjih okoliščin. Potem ko se zunanje okoliščine pomirijo oziroma se življenje vrne v utečene tire, pa ni vedno nujno, da tudi naš notranji svet temu sledi. Očitno je, da so se pri vas stresni zunanji dogodki kar kopičili (konec šolskega leta, dva spontana splava) in v določenem trenutku ste začeli panično reagirati na vse, kar je povezano s smrtjo.

Pri vas gre za težave, ki so kar precej izražene, zato sem mnenja, da boste izboljšanja z Dominorjem zaznali v roku 14 dni. Dominor namreč uravnava zdravo ravnovesje v možganih, ki je pri vas porušeno (zato tudi doživljanje strahu, tesnobe in panike). Bolj kot so strahovi izraženi, bolj je porušeno ravnovesje in dalj časa potrebujete, da – s pomočjo Dominorja – ravnovesje vzpostavite. Mislim, da AD še ni potreben. Poleg tega pa se morate zavedati, da se pravi učinki AD pokažejo še le po tretjem tednu uživanja (lahko pa tudi kasneje). To pomeni, da se vam izplača biti malo bolj potrpežljivi. Vem, da ni lahko, saj bi se radi takoj znebili neprijetnih občutkov. Bodite potrpežljivi in prijazni do sebe.

Zanima me, kako uživate Dominor? Enkrat ali dvakrat dnevno? Svetujem vam, da vsaj štirinajst dni Dominor uživate dvakrat dnevno (zjutraj in tri ure pred spanjem). “Večerni” Dominor vam bo pomagal, da boste jutri bolj sveži in polni energije.

Držim pesti za vas in verjamem, da vam bo Dominor pomagal.
Predlagam, da se slišiva čez kakšne 14 dni in pregledava napredek.

Velja. Se oglasim čez dober teden. Jutri bo 10. dan, kar jem dominor, jem pa dvakrat na dan, enega zjutraj in enega zvečer. Zanimalo me je tudi, če bi ga lahko vzela čez dan ali bi bilo to že predoziranje?

Dominor je popolnoma varen in predoziranje skoraj ni možno. Da bi to dokazali, so narejene dodatne klinične študije, ki dokazujejo, da je Dominor povsem varen do 130 kapsul dnevno. V tem primeru se veliko učinkovine izloči in gre v nič, saj je toliko ne potrebujemo. Prednost Dominorja je torej to, da se del učinkovine, ki je ne “porabimo”, izloči iz telesa (in se nikjer ne nalaga, prav tako pa ne prihaja do predoziranja).

Če imate občutek, da bi podporo Dominorja potrebovali kdaj tudi čez dan, lahko brez skrbi zaužijete dodatno kapsulo.

Želim vam prijeten vikend in čim več notranjega miru.

Spet se malo javljam. Pri meni stanje precej niha. Najhuje je zjutraj, zvečer je že kar v redu in znosno. Me pa začenja motiti, ker imam očbutek, da se psihično dobro počutim, sem pa tako utrujena, da nič ne morem. Včasih me vrat zelo boli, včasih v glavi, ne boli, ampak bolj kot en pritisk ali pa me noge tako boljio, da imam občutek, da tudi stati ne morem. Kako si lahko še glede spanja pomagam? Sicer se mi zdi, da prespim celo noč, ampak to ni kvalitetno spanje, ne vem, a se mi tako sanja ali kaj se dogaja, da se zjutraj tkaoj zbudim vsa utrujena. Potem pa spati ne morem, vstati pa tudi ne. Malo me zdeluje vse skupaj, rada bi, da bi že bilo boljše….

Draga Pika, kljub temu da se vam zdi, da stanje ni nič boljše, sem iz vašega pisanja, prišla do zaključka, da se stanje počasi izboljšuje in da napredujete. Tudi sami pišete, da se psihično počutite dobro. Včasih telo (to kar opisujemo kot fizično počutje) sledi počasneje in tudi počasneje obnavlja svoje zaloge energije. V tem trenutku vam lahko svetujem samo to, da vztrajajte in da bodite potrpežljivi. Vem, da ni lahko ostati potrpežljiv, ko nismo v redu.

Glede na to, da spite celo noč, vendar pa vaše spanje ni kakovostno, sem mnenja, da se bo tudi spanje izboljšalo. V tem trenutku očitno veliko “predelujete”, zato se zjutraj zbudite utrujeni. Naši možgani so sicer pametni, a hkrati tudi neumni, saj ne znajo ločiti sedanjosti in realnih sanj (vse kar sanjamo, je za naše možgane realnost – če npr. sanjate, da tečete, se pospeši tudi vaš srčni utrip, kot da bi dejansko tekli, in če vi zdaj “predelujete” naporne dogodke iz preteklosti, se to na vašem telesu kaže kot utrujenost, saj se zdi, da bi ponovno doživljali vse skupaj). Kot sem rekla malo višje: vztrajajte in opazujte male korake, ki jih delate. Ti koraki – tisoč, milijon korakov – vas bodo pripeljali do trenutka, ko boste v redu.

Verjamem v vas. Javite se še kaj.

Pozdravljeni.

Najlepša hvala za vse odgovore. Mi je kar lažje, ko vse to preberem in dobim več volje za vztrajanje. Sem bila tudi pri psihiatrinji in sva se dogovorili, da kar poskušam vztrajati z dominorejm, priporočala mi je tudi, da kombiniram s persenom, ko se je bolj hudo. Tako da je danes drugi dan, ko lahko rečem, da sem boljše. Ne še čisto dobra, na trenutke še vedno občutim rahlo nervozo, mogoče strah, vendar je vseeno veliko boljše kot prejšnje dneve. Upam, da tudi tako ostane. Moram se pa kasneje vseeno soočiti s tem svojim strahom, tako da računam še na podporo kakšne terapije.

Zdaj bi pa rada še vprašala, kako dolgo naj še jemljem po dva dominorja na dan? Danes je 17. dan jemanja, pa recimo, da je 2. dan, ko je bolj vidno izboljšanje. Kako dolgo naj še jemljem po dva, da se ne bi stvari začele ponavljat v hujši obliki? Pa ko bom jemala samo enega na dan, kdaj ga je bolje vzeti, zjutraj ali zvečer?

Res vam hvala za vse odgovore, tudi zaradi tega foruma je lažje vse skupaj prenašati.

Se moram spet javiti. Jaz imam občutek, da meni ta dominor ne bo pomagal. Sem se sedaj sicer par dni počutila malo boljše, vendar ne še dobro, danes je bila pa spet katastrofalna noč. Tokrat tudi spati nisem mogla, sem se zbujala, pa nisem nazaj zaspala in posledično se danes spet grozno počutim. Jaz več ne vem, kaj naj še naredim, tole stanje je res že zelo težko prenašat…

Draga Pika, že zadnjič sem opisala, da počutje lahko zelo niha. Sploh v obdobju, ko ste zelo občutljivi in si želite, da bi bilo bolje. Rečem vam lahko samo to, da nadaljujte in da obiščite kakšnega psihologa, ki vam bo s podporno terapijo lahko pomagal, da boste v težkih trenutkih močnejši (kljub temu, da morda ne gre vedno). Če boste z Dominorjem prenehali, vam bodo verjetno predlagali AD. Prva izboljšanja lahko pričakujete v roku treh tednov.

Vztrajajte – tako ali drugače. Vedite, da vsak dan naredite pomemben korak (in tudi če je korakec ali korak nazaj, je to edina pot, ki vam bo prinesla boljše počutje).

Pozdravljeni SPET!

Spet zato ker se spet oglašam, ker se mi pojavljajo problemi.
Imam vprašanje za vse, ki se jih stres bolj “prime” kako se spopadajo s težavami in prosim za tolažbo da bo bolje.

Sem že parkrat jemala Dominor pa sem jih nehala po prenehanju težav, narobe?? Danes ob 19.ih sem vzela 4 v tem ciklusu.

Trenutno imam kakšen teden spet hude glavobole, občasna omotica, občasna bolečina v prsih, po novem tudi nespećnost in tesnobo, oblivanje, strah me je ko grem spat kaj je z menoj, bližina partnerja me umirja, čeprav včasih ne razume od kot moji problemi… na dopustu je bilo približno vredu na povratku zopet močneje…

Do sedaj se mi je zdelo da sem se imela dokaj pod kontrolo kljub pripravam na poroko, načrtovanja otrok, smrt v družini, izpitno obdobje…očitno je prišlo za mano??

Z lepimi željami vas pozdravljam, B

Lepo pozdravljeni, Dominor je priporočljivo uživati vsaj tri mesece. To je namreč obdobje, ko se naučite učinkovito upravljati s stresom.

Pri vseh težavah je smiselno vztrajati tudi takrat, ko težave niso prisotne in ne samo takrat, ko so težave/simptomi močno izraženi. Ravno takrat, ko različni obrazi stresa navidezno počivajo, je smiselno nadaljevati, saj smo bolj razpoloženi in samozavestni, da se učinkoviteje soočamo s stresom. Iz teh pozitivnih izkušenj potem črpamo energijo in zaupanje v obdobju, ko nam ne gre tako zelo dobro. Vsekakor pa je Dominor smiselno uživati vsaj takrat, ko so težave izražene.

Rekli ste, da se spet pojavljajo glavoboli in občasna bolečina ter omotica, iz česar sklepam, da so stresni trenutki prišli za vami. Prav zaradi ponavljajočih se težav, vam svetujem, da se za Dominor odločite tako, da ga neprekinjeno uživate vsaj 3 mesece. To je najkrajše obdobje, ko telo lahko vzpostavi ravnovesje.

Želim vam prijetno poroko. Verjamem, da bo čarobno.

Pozdravljeni.

Po malo daljši pavzi se spet javljam. Nazadnje je bilo z mano spet bolj hudo, potem sem se pa v parih dnevih pobrala, šli smo na morje in mislim, da lahko rečem, da sem sedaj čisto dobra. Vsaj upam tako. Tesnobe ni bilo, so se pojavljali kakšni glavoboli, pa slabosti, ampak vse v mejah normale, vse sprejemljivo. Domov sem prišla zelo dobre volje, danes smo drugi dan doma in lahko rečem, da se res dobro počutim. Dominor sem jemala 5 tednov po dva na dan, zdaj jemljem po enega. Poiskala sem si tudi strokovno pomoč in sva prav s psihiatrinjo se dogovorili, da poskusim najprej z dominorjem vztrajati, če pa ne bo šlo, pa na AD-je. Zdaj srčno upam, da sem najhujše dala čez in drugih zdravil ne bo potrebno jemati, vsekakor se pa moram soočiti s tem svojim strahom, kar upam, da mi uspe s pomočjo psihiatrinje. Zdaj, ko se počutim dobro, me je spet nazaj prijela močna želja po otročku. Je prekmalu, da začneva z možem delati na tem? Bi morala počakati dlje časa, da bom dlje časa stabilna? Nekako upam, da bo nosečnost postavila stvari na svoje mesto in da bi mi to prineslo toliko veselja, da se težave ne bi več ponavljale.

Hvala vam za vso pomoč in odgovore, ki ste mi jih pisali, da je bilo lažje prenseti tisto najtežje obdobje in predvsem, da sem vztrajala na dominorju, čeprav je dlje časa trajalo, da je pomagalo.

Draga Pika, vesela sem vzpodbudnih novic. S podporo in strokovnim nadzoromo psihiatrinje bo vaš napredek še hitrejši. Če imate željo po otročičku, sledite tej želji. Vedno lahko najdete razloge ZA in PROTI in vedno se bo našel nekdo, ki bo rekel, da še ni pravi čas. Ko boste zanosili, delajte tudi na sebi in vztrajajte na začrtani poti. Vsekakor pa se o tem lahko še dodatno pogovorite s svojo psihiatrinjo.

Čestitke, da ste vztrajali. Vem, da je včasih težko. Sploh takrat, ko nam je hudo, drugi pa “obljubljajo”, da bo bolje. Javite se še kaj.

Lepo poletje in uživajte v načrtovanju otročička.

O, najlepša vam hvala za te vzpodbudne besede. Ravno to sem rabila slišat in kako imate prva. VEdno bom našla razloge ZA in PROTI, to me očitno najbolj moti, ker se bojim, če bom spet dolgo odlašala z nosečnostjo, se bo vmes zgodilo še kaj drugega, pa spet ne bo nič. Psihiatrinja mi je rekla, naj si vzamem čas, ampak saj tako ni nujno, da takoj uspe.

Drugače je bilo pa moje počutje zdaj en teden spet zelo dobro, danes sem bila malenkost slabša, brez razloga, ampak vem, da se moram nazaj navaditi, da pridejo pač tudi slabi dnevi in da s tem ni nič narobe. Je bila pa tudi psihiatrinja vesela, da mi je uspelo priti do sem brez zdravil, brez AD-jev in močno, močno upam, da tkao tudi ostane.

Eno vprašanje imam še glede jemanja. Zdaj jemljem samo en dominor na dan. Kdaj naj ga jemljem? Zjutraj ali zvečer? Ko sem opustila enega, sem najprej vzela zvečer, pa sem imela občutek, da sem čez dan slabša, zato sem začela jemati zjutraj, potem sem imela občutek, da ponoči slabo spim in sem ga spet začela jemati zvečer. Trenutno jemljem zvečer.

Najlepša vam hvala za vse spodbudne besede, tudi z vašo pomočjo je bilo lažje vztrajati in lažje prenesti vse to.

Draga Pika, vaša psihiatrinja ima prav, da si dovolite vzeti/dati čas. Velikokrat smo nepotrpežljivi in odnehamo tik preden se pokažejo pravi rezultati.

Svetujem vam, da Dominor zaužijete zvečer. Tako kakovostneje spite in čez noč obnovite zaloge energije, ki vam omogočijo, da tudi čez dan samozavestno izpeljete vse naloge.

Se slišiva čez kakšen mesec.
Vse dobro vam želim.

Po zelo dolgem času se spet malo oglašam. Sem kar malo pozabila na tole, zdaj pa sem se spet spomnila, da grem malo pogledat.

Lansko leto so se takle čas začele pojavljati težave, kot sem zgoraj pisala, pa potem je prišla močna želja po nosečnosti in sem se bala, kako in kaj. In v tem času me je ta sreča tudi obiskala, zelo hitro sem zanosila, donosila in rodila zdravo deklico, ki bo stara 3 mesece. Na dan pozitivnega testa sem po nasvetu psihiatrinje prenehala jemati dominor. Pa moram reči, da je tudi naprej kar lepo šlo. Sicer je bila nosečnost rizična, pojavljale so se krvavitve, krči, pa mislim, da lahko rečem, da sem psihično kar dobro zvozila nosečnost. Ko sem pa rodila, je bila sreča nepopisna. In do prejšnjega tedna sem se zelo dobor počutila. Prejšnji teden so se pa spet začeli pojavljati znaki rahle panike, tesnobe. Ne vem, kaj bi bilo, zakaj se je začelo. Deklica je zdrava, vse je v redu. Meni se je pa najprej začelo s tiščanjem v glavi, pa potem občasno kepa v želodcu. Nekako mi je uspelo dati to na stran z upanjem, da bo naslednji dan boljše, pa se kar stopnjuje in je vsak dan malenkost slabše. Ni še zelo hudo, ampak počasi se začenjam bati, da tole ne bo šlo na boljše, ampak vse na slabše. Lani vem, da sem predolgo odlašala s pričetkom jemanja dominorja in je dlje trajalo, da sem se “postavila” nazaj, letos ne bi rada naredila te napake. Skrbi me edino to, da deklico dojim. Lahko začnem jemati dominor, da ne bi šlo na slabše ali zaradi dojenja ne smem? Saj po eni strani se mi zdi, da bi mogoče zmogla brez, ampak se danes že pojavljala zraven rahla tesnoba in se res bojim, da bi šlo na slabše.

Draga Pika, veseli me, da ste uspeli s pozitivnim obdobjem in da ste se kar nekaj časa počutili dobro.

V času dojenja farmacevti in zdravniki izbirajo najbolj varne alternative. Marsikakšno zdravilo (prav tako tudi Dominor) nima dodatnih študij, ki bi jih izvajali na nosečnicah ali doječih mamicah, saj sta te dve skupini lahko etično sporni. Izkušnje kažejo, da se farmacevti in zdravniki odločajo za Dominor tudi, če mamica doji. Za končno odločitev bi vas napotila do farmacevta v vaši lekarni. Priporočam vam, da z odločitvijo ne odlašate, saj se bo tesnoba še dodatno kopičila, vas pa bo mučila misel, če niste prepozni in slaba vest, zakaj se niste odločili za Dominor (ali kaj drugega). Zdaj je pomembno, da se lahko z veseljem in iskricami v očeh posvetite svoji dojenčici.

Želim vam lep preostanek popoldneva in veliko notranjega miru.

Pozdrav! Kdaj popolnoma prenehati jemati te kapsule? Oziroma ali je to vezano na časovno jemanje ali na število kapsul? Pa še kakšno informacijo o tem kako je potem ko kapsule nehamo jemati, smo sposobni obvladati težave brez?Lp in hvala za odgovor.

Lepo pozdravljeni,

v obdobju od 3 do 6 mesecev se praviloma “naučimo” upravljati s stresnimi situacijami in življenjskimi izzivi. Zato lahko – če imate občutek, da ste dovolj notranje mirni in da ste se naučili novih strategij – z Dominorjem povsem prekinete, ko se za to odločite. Dominor namreč nima neželenih učinkov (npr. navajenost in odvisnost), zato po prenehanju ne zaznate t.i. odtegnitvenih simptomov. V obdobju, ko ste uživali Dominor, so se vaši možgani “priučili” novih strategij in navad, zato po prenehanju znate in zmorete upravljati s stresom. Ko pa pridejo spet napornejši dnevi, pa je smiselno z Dominorjem (vsaj za krajše obdobje spet začeti). Tudi jaz “prakticiram” to strategijo.

Vse dobro in javite se še kaj.

Pozdravljeni,

prosila bi vas za mnenje ali se lahko poleg Dominor kapsul jemlje tudi  Aswaganda ekstrat, pri katerem gre tudu za zniževanja stresa, vendar piše, da se ne sme jemati v primeru, da oseba jemlje kakrsno koli zdravilo za zdravljenje amksioznosti.

V naprej hvala. Lp

New Report

Close