Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika Drugo mnenje

Drugo mnenje

Med nosečnostjo se mi je odlomilo pol zoba. Po slikanju(po porodu) se je zobozdravnik odločil, da bo potrebno nov zob. Danes mi ga je zbrusil in z neko snovjo obdal. Ta bela snov se je začela krušiti, ko sem čez 3 ure jedla zelenjavno juho (cvetačino), pa je začelo vse skupaj odpadati. SEDAJ ME ZOB SKELI, boli, saj na pobrušenem mestu ni zaščite in je vseskozi v stiku s slino.
Čeljusti ne morem imeti normalno zaprte, tudi jedla sem lahko le jogurt, pa še ta je moral biti mlačen.
Ali je možno, da je to posledica slabega materiala in/ali dela(snov je samo nametal, ni jo oblikoval)? Kako bi moralo biti narejeno,da bi zob zdržal zaščiten 1 teden, ko bom dobila “štift”?

Ko sem ga vprašala, če moram kaj paziti, mi je odvrnil, naj živim normalno.
Skratka nisem dobila nobenih navodil glede hrane in časa, ki je potreben, da se snov strdi.

Pozdravljeni,
iz navedenega ne razumem za kaj se gre:
če naj bi zob dobil štift, potem je mrtev in vas ne bi smelo nič boleti. Če imate bolečine in mrtev zob, bo treba zob ponovno zdraviti.
Če pa je zob živ (za kar govori podatek, da vas skeli na mrzlo), pa to načeloma ni nenormalno – zob je občutljiv, ker je zbrušen. Če bi vam ga zobozdravnik zaščitil s snovjo, ki je odporna (in je barve zoba ne bele, t.i. začasna krona) potem teh težav ne bi bilo, vendar pa je to povezano z dodatnimi stroški.
Upam, da sem vam pomagala,
LP Andreja

New Report

Close