Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika suha, pekoča usta

suha, pekoča usta

Spoštovani!

Pišem vam v imenu svoje mame. Stara je 64 let. Dobro leto dni ima novo zobno protezo (z nebom). Vse od takrat ima suha in pekoča usta, zadnje mesece pa je ta pekoč občutek še grenak. Protezo čisti s tabletami Corega.
Ne kadi, ne pije, ni sladkorni bolnik.
Redno jemlje tablete Tulip in Enap.

O težavi je že 3 x povedala zobozdravniku, ki pravi, da je možno, da ima alergijo na material, iz katega je nebo. Da nič ne more. Da je upravičena do nove proteza čez ne vem koliko let…..

Mama pa obupno trpi, kar naprej si usta moči z vodo….srce se mi para, ko jo gledam. Pa vendar vztraja z nošenjem, ker noče biti brez zob.
Denarja za novo protezo nima ne ona ne jaz.

Je možno, da je to od tega ali je lahko kak drug vzrok? V katero smer naj raizskujemo?

Hvala za vaš nasvet.

Pozdravljeni,
morebiti je problem v tabletah tako Tulip kot Enap, saj so stranski učinki tudi v zgornji prebavni poti kot je boleče grlo, težave pri požiranju dihanju, otekanje ustne sluznice. Morebiti bi bilo prav, da se o težavah posvetuje z osebnim zdravnikom, poskusi drugo vrsto tablet, ki teh učinkov nimajo….
Sicer pa se da kupiti v lekarnah umetno slino – mogoče ji bo to olajšalo simptome.
Druge rešitve, če si ne more privoščiti proteze s kovinsko bazo (nebom) ne vidim. Sicer pa je sama proteza manj verjeten razlog, saj so alergije na akrilat pri nošenju protez zelo redke.
Veliko uspeha,
ANdreja

New Report

Close