Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje kaj se z mano dogaja??rabim zdravila?:S:S

kaj se z mano dogaja??rabim zdravila?:S:S

Pozdravljeni..želim vam opisati mojo zgodbo..trenutno sm v situaciji…eh..imela sem težko otroštvo…zapadla v droge….pol sem obiskovala psihologa,trdil da sm v depresiji in da bi mogoče lahko razmislila o antidepresivih..jaz sem odklonila takšno pomoč,zbrala vse moči in se brez njih nekako pobrala in začela hodt na fax..ampak kaj kamlu ugotovila, da moje razpoloženje nenormalno skače..prvzaprav se tega sama nisem ravno takoj zavedala ampak so me drugi začeli opozarjat na to..zaj se tega vedno bolj zavedam saj je vedno pogosteje..imam polno problemov..sem totalno zgubila voljo do šole pa sem tik pred diplomo..ko bi najbolj mogla stisnit..preselila sem se..mama se ne pogovarja z mano,fant me je pustil in me je hudo prizadelo..ostala sem sama..pri 22ih brez pravih prijateljev..brez družine..živim samo za delo..ki ga obožujem..saj to še imam voljo..zadnje čase se mi dogaja da dobivam napade panike ki so vse pogostejši in hujši..začela sem piti alkohol v precejšnjih količinah..vsak drug dan..ne znajdem se več..počutim se kot da sem ujeta nekje v času..ne morem naprej ne morem nzaj..čisto brez volje..vse kaj sem še imela..ko sem bila srečna pred pol leta..vse je izginilo…jas pa si ne znam pomagat..sram me je it po ppomoč..ampak tak ne more it več naprej..sama sebe več ne prepoznam..ko se pogledam v ogledalo..kot da me gleda nekdo tuj,ki je samo po zunanjosti mi enak..kam naj grem po pomoč??kako naj si pomagam??hočem živet,hočem svoje življenje tako kot si želim,hočem nekaj ustvarit..želim si biti srečna spet!!!

Draga ElectroCat,

očitno imaš res težave z nihanjem razpoloženja, oz. z anksioznostjo. Najbolj pomembno se mi zdi, da te opozorim, da alkohol to težavo samo poslabša in to s polno mero. Tako, da s pitjem takoj prenehaj.Izguba moči tik pred ciljem (v tvojem primeru diploma) ni redek primer, to občutje je povezano s strahom pred spremembami v življenju. Včasih ljudje raje vztrajamo v že znanih vzorcih, pa četudi vemo, da nam škodujejo, saj nas je preveč strah narediti korak dalje.
Lahko se obrneš po pomoč na nevladne org. kjer ti bodo nudili možnost pogovora v popolni anonimnosti in na kraju kjer se boš počutila sproščeno, obstajajo pa tudi psihologi v zdravstvenih domovih, ki ti brezplačno ponudijo svetovanje. Napiši mi iz katerega konca Slovenije si, ti bom posredovala nekaj telefonov in naslovov.

Iz Maribora sem..

New Report

Close