Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Abdominalna kirurgija radiološko slikanje črevesja-nujno

radiološko slikanje črevesja-nujno

Lepo pozdravljeni

Stara sem 22 let. 16. marca sem bila na koloskopiji pregledali so mi le 11-12 cm debelega črevesja, ker zaradi neznosnih bolečin v črevesju nisem dala miru, sem se zvijala od bolečin in kričala. Naredili so mi delno rektoskopijo in mi ugotovili, da imam povečane notranje hemerodialne vozliče. Zaradi hemeroidov imam precejšnje težave. K proktologu si ne upam, ker se bojim da bo kaj narobe. Tudi moja osebna zdravnica se ne strinja, da bi šla na pregled k proktologu. Sedaj se mažem s kremo Faktu, ki mi jo je predpisala zdravnica. Pred nekaj tedni sem šla v laboratorij in sem dala kri in blato. Hematest je bil pozitiven čeprav krvi v blatu in na toaletnem papirju nisem opazila. Hemoglobin sem imela povečan na 136 in še nekatere spremembe. Sem srčni bolnik, imam luknjico in šum na srcu, VSD, alergijo na dlako mačke, pelode trav in plevela in na pršice. Imam tudi erozivni antralni gastritis in peptični bulbitis ter maščobna jetra. Zanima me kako poteka radiološko slikanje črevesja v celoti in če bi morala dobiti praške keher. Do zdaj še nisem nič dobila in me zanima če moram poklicati v bolnišnico, da mi pošljejo praške. Na slikanje sem se že naročila in ga imam 11. maja. Zanima me tudi kaj se lahko na radiološkem slikanju vidi (katere bolezenske spremembe) in če je rentgensko slikanje nevarno za alergijo in alergijsko ter bronhialno astmo? Zanima me tudi če je preiskava škodljiva za srce in če moram pred preiskavo vzeti zaradi srca Hiconcil antibiotik in koliko kapsul ter če lahko vzamem Claritine za alergijo na dan preiskave? Zanima me tudi, če je kaj narobe z vrednostmi pri krvni sliki. Zdravnik je rekel, da je kri od hemeroidov, vendar je pa ovrgel sum v izvidu da bi hemeroidi bili vneti, krvaveli ali bi bili trombocirani. Zato me kri zelo skrbi. Kri je lahko verjetno tudi prikrita, ker se sedaj mažem s kremo. Zdravnica me ni poslala naprej na preiskave in k proktologu in tudi gastroenterologinja ne. Rekla je, da če bodo na črevesju spremembe da bo opravila koloskopijo v anesteziji. Zanima me kako si lahko omilim hemeroide in prosim za nasvet. Z mazilom se ne mažem čisto v notranjost črevesja, ker ne znam in še tega ne upram prav tako pa se bojim, da bi se pri tem poškodovala. Zanima me še za druge metode kako bi lahko omilila in se znebila notranjih hemeroidov. Vsakega Vašega nasveta bom zelo vesela in Vam bom hvaležna. Prosim Vas za Vašo mnenje.

Spoštovana!
Hematest je bil lahko pozitiven zaradi omenjenih sprememb na želodcu.
Pri radiološkem slikanju črevesja gre kontrast le v črevo, možnost alergične reakcije je tako minimalna. Claritine lahko vzamete, Hiconcil pa ni potreben.
Z mazilom se je potrebno mazati tudi v črevo, na voljo pa so tudi svečke…
Pri proktologu lahko oprevite rektoskopijo ali proktoskopijo, ki so manj zahtevne preiskave od kolonoskopije, hemeroide pa prikažejo bolje…lp

************************************* Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije

New Report

Close