Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma sinovektomija

sinovektomija

pozdravljeni, revmatoidni artritis me spremlja že dobrih 14 let. v tem letu me čaka sinovektomija sklepov na roki. če ima kdo kakšne izkušnje s tem posegom in kasneje z okrevanjem,prosim če se oglasi.
hvala in vsem revmatikom čimmanj bolečin.

Ostržek,jaz sem lansko leto imela sinovektomijo desne rame. Operacija je bila izvedena artroskopsko,tako, da se mi poznajo le pikice na rami, približno tako kot se pozna po ceplenju koz. Prejela sem popolno narkozo in naslednji dan sem bila že odpuščena.
Od vsega najhujši del je okrevanje. Bolečin s pomočjo tablet ni, je pa glede na to, da z rokami delaš vse: od hranjenja, česanja, zapenjanja modrca in gumbov, do oblačenja, umivanja in do tega, da si moraš tudi rit obrisati. Nekaj pomoči sigurno potrebuješ.
Pri rami: tri tedne strogega mirovanja(roka v trikotni ruti), naslednje tri tedne me je mož vozil vsak dan v Petra Držaja na pasivno fizioterapijo – oni so mi premikali roko, še naslednje tri tedne pa sem izvajala vaje pod njihovim nadzorom. Vožnjo avta so mi odsvetovali. Kako je pri ostalih sklepih, ne vem.

Meni je operacijo izvedel dr Mikek v Novem mestu in tako je bilo, kot je napovedal: pol leta rehabilitacie. Po treh mesecih po operaciji sem bila še 14 dni v Dolenjskih toplicah – so zelo pomagale.
Če pomislim, kako hude bolečine sem imela in koliko punkcij sem prestala pred operacijo, operacija sama ni nič proti prejšnjemu stanju.
Sedaj se z desno roko, ki jo prej nisem mogla dvigniti v predročenju ali odročenju za 20 cm, lahko popraskam po riti, si sama lahko zapnem modrc in zopet lahko vozim avto. Seveda moram konzumirati methotraksat, medrol in pripadajoče in spremljajoča zdravila.
Upam, da nisem prepozna za pomirjujoč odgovor, če pa si že bila operirana, pa itak že veš, da ni hudo.
Lep pozdrav in veliko zdravja! D Maxa

DMaxa, hvala za tvoje izkušnje. res sem tudi sama že imela poseg. operiral me je dr. Orožim v sp Celje.mesec po operaciji je stanje kar zadovoljivo.vsak dan hodim na fizioth. upam, da bodo tudi meni odobrili zdraviliško zdravljenje.
želim ti lep dan .

Pozdravljena!
Me veseli, da je zdravljenje uspešno. Samo strah moramo odgnati, pa gre. Jaz sem imela to srečo, da mi je dr. Mikek pred operacijo nazorno pokazal na modelu, kaj bo naredil, kaj očistil in kaj prišil, tako da sem šla čisto mirno na operacijsko mizo. Predlog ti bo napisal tisti ki te je operiral, to neseš k osebnemu zdravniku, ki MORA napisati predlog zdravstveni komisiji. Komisija pošlje odobritev tebi in direktno v zdravilišče, tam pa ti oni določijo datum sprejema. Če pa ti bo komisija zavrnila, pa mislim da imaš samo tri dni za pritožbo, zato bodi pozorna na to, kdaj boš pošto-priporočeno prevzela. So tako zviti, da skoraj vedno poštar prinese v petek, potem pa teče sobota , nedelja, v ponedeljek pa je že zadnji dan za pritožbo, ti pa se nimaš kam obrniti po pomoč.
Uspešno zdravljenje še naprej! DMaxa

New Report

Close