Najdi forum

vezenje

Rada bi navodila za vezenje – ploščati bod. Tudi kakšen priročnik oz. revija bi mi prav prišla – z navodili in vzorci.

zivjo

vesti sploh ni tezko ti bom priblizno poskusila opisat

ce iam naprimer list sano pazis da si natancna da delas tocno po crti
joj opisat je pa tezko ti bom raje poiskala kak link
http://images.google.si/imgres?imgurl=http://tipnut.com/projectfiles/Dogs/embroidery.jpg&imgrefurl=http://tipnut.com/vintage-puppies-dow-cross-stitch-embroidery-pattern/&usg=__IFoPN-PV-LNt_nDIMXrqHNg4yz4=&h=1102&w=1590&sz=530&hl=sl&start=110&um=1&tbnid=10B3VIisJs8PdM:&tbnh=104&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dembroidery%26ndsp%3D20%26hl%3Dsl%26rlz%3D1T4PCTA_enSI301SI302%26sa%3DN%26start%3D100%26um%3D1
tule je sicer taka bol mala slikica sam se lepo vidi

hvala. na tej povezavi je res veliko stvari, vendar čisto konkretne razlage ne najdem veliko. Bom še malo prebrskala, še nisem vsega. Ne vem, kako se veze, če je motiv večji. Takrat se površina deli namanjše dele?
Vezla bi rada zavese in enak prt in za to so motivi kar veliki običajno, da je “kaj videti”.
lep dan!

jaz jih vezem takole
http://picasaweb.google.pl/mariasunmartin/PuntosDeBordado#5214766904640129394

Ne zadostuje, imam premalo izkušenj. Potrebujem več razlage. Vem, da so bile včasih nemške in ital. revije, tudi Vez iz Beograda, danes tega ni več vsaj v manjših krajih ne, po Ljubljani pa ne vem kje iskat. Še mi ni jasno, kako naj vezem motiv (npr. list), ki je površinsko velik? Na skici sem videla, da se nit, ki teče preko lista na sredini “pripne”. To bi bila ena varianta, vendar na hrbtni strani izgled ni enak licu. Mislim, da se površina za vezenje enega lista razdeli na več manjših, vendar mi ni vse jasno.
Na eni skici je tudi narisano nekaj posameznih podolžnih vbodov po listu, preko katerih se potem polno veze prečno. Je to zato, da motiv, ko je izdelan, bolj izstopa od površine?
Imate morda kakšen motiv za zavese in prt za okna in mizo v starinski hiši?
Sem pa komplikatorka!
LP

jaz vezem vse po motivih slovenskih narodnih vezenin(J. visner) za kar so pa dolocene barve in nacin vezenja kar pa ti verjetno ne pride v postev

pri taksnih stvareh se je tezko naucit “iz papirja” je najbolse ce se v zivo vidi in mal potrenira.
poskusi poiskat v svoji blizini kaksno veziljo verjamem da te bo z veseljem naucila

p.s
pa se en cisto dobro nameren nasvet ce nimas se veliko veziljskih izkusenj in potrpljenja je mogoce boljse ce najprej izdelas kaksen mali prticek”za probo” pri velikem prti in zavesat te “lahko mine” ne vem kako bi se drugace izrazla-ker je potrebno res VELIKO potrpljenja in casa

Ja, vem, da je potrebno dosti časa, zato sem s tem čakala do zdaj, ko ne hodim več v službo.Čisto brez izkušenj tudi nisem, saj sem vezla tudi nekaj, ampak s križci, pa šivala sem velike gobeline po načrtih, tako, da potrpljenje tudi imam, bi rekla. Na ta način, kar me zdaj zanima, sem izvezla samo en ovitek za knjigo pred 50leti, pa preden začnem tako veliko stvar, moram še nekaj navodil dobiti. Že iščem pomoč. Sem upala, da bom prišla do kakšne revije, ker vem da so vsaj nekdaj obstajale. Na začetku so bila vedno kar obširna navodila. Zdaj ne vem, če so kje v prodaji. Verjetno so, samo ne vem kje.
LP

Jaz sem se udeležila tečaja, navadno so brezplačno ali za simboličen prispevek organizirani preko Ljudskih univerz ali pa Podeželskih (kmečkih) žena. Tam se naučiš vsak vbod posebej, pa še ogromno vzorcev se da izmenjat.

Res je bolje začeti z manjšimi zadevami, ker prt vzame veliko časa, glede zaves pa tudi mene zanima, kako in na kater material se tega lotite. Zelo rada bi videla sliko kakšnega končanega izdelka zaves.

Na celjskem območju se da krasne informacije in gradiva o tem dobiti pri mentorici praktičnega pouka za gospodinjstvo na Srednji kmetijski šoli v Šentjurju.

LP, Mira-1

to mentorico tudijaz osebno poznam in je res krasna gospa -veze pa po istem sistemu kot jaz saj sem se pri njej ucila=)( ce imava seveda isto v mislih jih je vec)

New Report

Close