Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Otoskleroza

Otoskleroza

Ali nosecnost po operaciji otoskleroze lahko bistveno vpliva na operirano uho ?

Hvala in LP
Alenka

Spoštovana!

Ne bi smelo (predvsem, če je od operacije že nekaj časa).

LP. drIB.

Hvala za odgovor.

Prosim se za pojasnilo, kaj pomeni “nekaj casa”. Nekaj mesecev ali let ?

Ali bi mi svetovali nosecnost pred ali po operaciji (ali je vseeno kdaj), glede na to, da na eno uho se dobro slisim ?

Hvala in lp
Alenka

Spoštovana!

Nekaj časa sem mislil nekaj tednov. težko bi povezoval eno z drugim v smislu prvo eno nato drugo. Ob nosečnosti se pogosto stanje poslabša (ne ve se natančno, zakaj). Če imate otosklerozi, priporočam operativno zdravljenje, če pa je prav zdaj nosečnost, potem pa operacijo po nosečnosti. Čakanje, ne bo stanje izboljšalo.

LP IB.

lep pozdrav!!

po operaciji otoskleroze desnega ušesa je minilo že več kot pol leta. opažam nenavadne vrtoglavice in slabosti ob določenem gibu glave… občutek nestabilnosti na momente… ali je to značilno in bo minilo ali ne? ker prvič ko sm bla 2 leti nazaj operirana levo uho nisem imela teh težav..

hvala za čimprejšni odgovor.

Spoštovani!

Po tolikem času to ni čist normalno, če je to vse po operaciji, potem je možno, da protezica ne leži idealno, seveda to je domneva. Priporočam pregled pri operaterju.

LP IB.

Pozdravljeni !

Pred 11. leti sem bila operirana zaradi otoskleroze na desnem ušesu in sem bila zadovoljna. Na vprašanje, ali se mi lahko med nosečnostjo oz. porodom ta bolezen poslabša na operiranem ušesu, sem takrat dobila odgovor, da še ni raziskano. Po šestih letih od operacije sem ponovno zanosila in rodila, po cca. petih letih po operaciji pa sem zopet opazila slabši sluh na operiranem ušesu. Letos maja sem bila operirana še na levem ušesu. S sluhom na to uho sem sicer zelo zadovoljna, sem pa negativno presenečena, ker sedaj skoraj neprestno slišim “zvok letala”, ki ga na desnem ušesu, ki je bilo operirano mnogo prej, ne slišim.

Ali mi lahko pojasnite, kaj bi bilo narobe in kaj lahko storim?

Ali je mogoča ponovna operacija (stapedektomija) na desnem ušesu, kjer se mi je sluh (predvidevam da zaradi zadnje nosečnosti) bistveno poslabšal?

Ali lahko pričakujem, da se mi bo stanje s sluhom ponovno poslabšalo, ko bom v meni (zopet hormonske spremembe)?

Hvala za odgovore in lep pozdrav.

Spoštovani!

Z samo operacijo mi ne odstranimo vzroka za bolezen, to pomeni, da se stanje lahko ponovno poslabša (nastane nova kost, ki ovira normalno “miganje” slušnih kosti oz. proteze. Lahko greste na ponovno operacijo, seveda bo to dokončno povedal vaš zdravnik – operater. Tudi za te “zvoke” kar slišite na drugem ušesu.

LP IB.

Pozdravljeni!

Zanima me če je operacija otoskleroze boleča ??

Sopštovani!

Operacija je tolko boleča, kot so same injekcije (zaradi lokalne anestezije). Po sami operaciji pa dobite tabletke za bolečin – če je potrebno.

LP IB.

Spoštovani

zaradi vrtoglavic so me poslali na različne preiskave med drugimi tudi ORL kateri je ugotovil ostosklerozo na levem ušesu, na pregledu za ravnotežje pa je ugotovil še slabše delovanje centra za ravnotežje na desni strani, zato sem dobila še napotnico APMD za izključitev retrokohlearne okvare desno.
izvid: izguba v govornem območju 25 in 35 db, največji gap 25 db.Timpanogram:oboj. tipA , VTG :pareza des.21,3%.

zanima me kaj dejansko to pomeni, kajti nisem zaznala da bi slišale slabše in zaenkrat to ni moteče, ali je možno da imam zato vrtoglavice( sicer se zdravim tudi za hudo anemijo( hemoglobin pod 70 in tudi pritisk imam pogosto 85 in spodnji pod 60.

hvala za vaš cenjeni odgovor

Pozdravljeni!

Sem m/26 in pred kratkim sem imel tudi sam operacijo usesa zaradi otoskleroze (stapedotomijo). Dva tedna po operaciji sem s sluhom na operirano uho sorazmerno zadovoljen, ceprav upam se na malce izboljsanja.

Povedal bi, da sem naceloma trpezen clovek ampak za moje pojme je bila operacija kar precej boleca. Kljub anesteziji sem cutil, kaj se dogaja v usesu in imel na trenutke hude vrtoglavice….no, tista tabletka proti bolecinam po operaciji pa dela cudeze 🙂

Nekaj bi vprasal… zakaj je treba paziti, da ne pride voda v uho po operaciji? In koliko casa naj bi na to pazil? Kaksne bi bile posledice, ce bi se recimo potopil v vodo?

Sicer pa, ce ste tu moderatorji z ORL, velika zahvala in pohvala sestram na C oddelku, res so dobre osebe in znajo pomagat bolnikom. Svaka cast.

Pozdravljeni!

Stara sem 33let in čisto slučajno so mi na sistematskem pregledu odkrili slabši sluh. Napotili so me k specialistu, ki je s ponovnimi preiskavami potrdil Otosklerozo obojestranski. Sama nekih težav ne zaznavam! Naročena sem na kontrolo, me pa zanima na kaj naj bom pozorna. Moram reči, da od kar vem, da z mojim sluho ni vse ok, se mi res dozdeva, da malce slabše slišim, me “bolijo” ušesa in,….
Sama sem mnenja, da je to bolj psihične narave, saj težav pred tem nisem zaznala!
HVALA

Otoskleroza je bolezen, ki ne boli, zdravnik nič ne vidi, bolnik pa ne sliši. Sevade, slišite kar slišite, ampak slišati bi morala več.
Upoštevajte navodila zdravnika, najverjetneje bo potrebna operacija.

Lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Pozdravljeni.
Imam otosklerozo, čakam na operacijo in slušni aparat. Imam pa zelo močanu tinitus. Pri vsem tem mi je prav to piskanje in šumenje v največjo nadlogo.
Kolikšna je verjetnost, da mi ta tinitus izgine po operaciji?
Na nekaterih forumih sem zasledila, da se lahko boriš proti šumenju v ušesih – tinitusu tudi s prehrano, masažami… Ali mi lahko pomagate, prosim, s kakšnim nasvetom, da mi to šumenje in piskanje v ušesih čim prej mine?
Hvala.

Lep pozdrav,
Renata

Kar lepo po vrsti! Z operacijo se bo sluh izboljšal in aparata ne boste potrebovala, operacija tudi odpravi piskanje….zato z drugimi ukrepi kar lepo počakajte.

lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

Pozdravljeni koliko casa po operaciji izveni piskanje v usesu ki se je pojavilo tretji dan?

 

Hvala lp

Pozdravljeni,

za kakšno operacijo pa gre pri vas?

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close