Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ponavljajoči se prehlad

ponavljajoči se prehlad

Spoštovani!

Letos sem bila prehlajena tako pogosto kot že dolgo ne. Celo zdaj sem prehlajena, čutim, da imam nekaj v grlu in pogosto kašljam iz globine, kot da bi mi nekaj dražilo dihala spodaj, čeprav ničesar ne izkašljam.Tako imam vsak dan suh kašelj, ki je pogost proti večeru. Nekaj gnoja pa dobim skozi nos.

En teden (14 dni nazaj) sem bila prehlajena in sem jemala hiconcil, škatlo sem porabila, vendar sem še vedno prehlajena, najbrž sem se vmes ponovno prehladila. Kašelj pa me muči že dva meseca, občasno poneha.
Prejšnji teden so me bezgavke tako bolele preko dneva in bolečine so bile hujše čez noč, da sem komaj spala. Na otip sta vratni bezgavki otečeni, vročine nimam, se pa včasih slabo počutim.
Tako me občasno poleg suhega kašlja bolijo tudi bezgavke in trenutno sem prehlajena. Vem, da to ni občajno za prehlad. Vendar ne vem, kaj naj storim, ker me kašelj včasih zelo moti.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav!

Katra

Spoštovani!

Na žalost kaj velikega ne morete spremeniti. En prehlad toliko zmanjša odpornost, da se na s hitreje prime naslednji. Kot kaže imate predvsem virusne okužbe, saj vam antibiotiki niso kaj prida skrajšali bolezni ali olajšali znake bolezni.

Težave z žrelom lahko na nek način olajšate s pogostim pitjem mlačnih napitkov. Stanje se vam bo bistveno spremenilo s toplejšim letnim časom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Prisrčno se zahvaljujem za odgovor. Vendar me muči tudi suh kašelj, ki kar ne preneha, kašljam pa iz globine, ker me nekaj draži v dihalih spodaj. Kašelj se vleče že dva meseca, najhujši je ponoči, ko grem v posteljo. Sicer pa kašljam cel dan. Prav tako se mi je vnelo tudi desno oko tako, da se mi je zalepilo. Vem, zdravnik bi moral videti, vseeno me zanima vaš odogovor, ker mi je vaš forum zelo všeč in predvsem vaša prijaznost.

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

S kašljem je velik problem. Čeprav gre tudi pri vas najverjetneje za virusno okužbo sapnika, si s tem dejstvom ne morete kaj prida pomagati. Kašelj se lahko vleče tudi tri in več mesecev. Glede na to, da se bliža toplejši spomladanski čas, ko je več vlage in topleje, lahko računate, da se bo kašelj umiril tam v drugi polovici maja. Najverjetneje je okužba poškodovala sluznico sapnika in sedaj vsak dražljaj vzdraži receptorje, ki sprožijo kašelj. V tem času lahko poizkušate s kakšno metodo vlaženja zraka, inhaliranja in pogostega pitja tekočine.

Zlepljeno oko je dokaj zanesljiv znak bakterijske okužbe očesa, zato bi bilo verjetno potrebno zdravljenje z antibiotičnimi mazili in/ali kapljicami, ki pa jih dobite lahko le na recept vašega zdravnika, zato ga boste slej ko prej morali obiskati. Medtem si lahko pomagate tudi z običajnimi kapljicami za oko, ki jih dobite tudi brez recepta ali z ohlajenimi kamelicami. Oboje deluje predvsem z učinkom izpiranja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close