Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Psoriatični artritis in zaposlitev

Psoriatični artritis in zaposlitev

Še sam ne vem, kje začeti. Verjetno bo napisano še najbolj razumljivo vsem, ki se soočate s podobnimi težavami.

Od 27. leta imam težave zaradi psoriatičnega artritisa. Za menoj je cel kup načinov zdravljenja, zamenjanih zdravil in terapij. Sedaj, pri 33. letih se zdravim z biološkimi zdravili (Enbrel) in protibolečinskimi zdravili. Prizadete imam večinoma drobne skepe rok in nog, ob zadnjem zagonu pa mi še največ težav povzročajo boleče rame in vratna ter prsna hrbtenica. Zaradi teh težav sem dobil tudi blokade kortikosteroidov v ramenski sklep.

Vendar mi same zdravstvene težave ne povzročajo sivih las. Predvsem me skrbi negotova usoda glede zaposlitve. Po 13. letih dela v zdravstvu sem zamenjal službo z dobro vero, da bo življenje lepše in enostavnejše. Pa tudi s tem nisem imel večje sreče in zopet iščem rešitve.

Do sedaj sem bil dvakrat na invalidski komisiji, kjer sem dobil 3. kategorijo in popotnico “Službo si pa sami najdite primerno!”
Sedaj mi dajejo možnost 4. urne upokojitve. sam pa temu nisem naklonjen, saj s tem ne pridobim nič, ker je sedež sedanjega delodajalca 70 km oddaljen od kraja bivanja.

Predvsem me zanima, kako ste drugi reševali podobne težave. Razmišljam tudi o prekvalifikaciji, vendar mi nihče ne zna povedati katera smer izobrazbe bi bila primerna glede na zdravstveno stanje. Naj poudarim, da nikoli nisem bežal od dela, doštudiral sem izredno, ob tem si ustvaril družino in v začel zidati hišo v samogradnji. In še prav zaradi tega me boli dejstvo, da veliko ljudi sprejema tovrstne težave z opazkami o lenobi in želji po nedelu.

Hvala za odgovore.

pozdravljen
Stara sem 29 let in se borim z revmatoidnim artritisom,
sem na bioloških zdravilih mabthera(najnovejša). počutje se izboljšuje in seveda ne boli več tako zelo kot je!Glej moja pot do 2.stopnje je bila poklicna rehabilitacija.Naprej gora papirjev na komisijo in nato strinjanje mojega podjetja, da je zame res dobro da si najdem poklic katerega bom lahko opravljala(ekonomski tehnik),seveda toliko časa kot traja šolanje(2 leti) nisem hodla na šiht šolo končala in se prijavila nazaj v podjetje(to je bilo v pogodbi napisano da imam delovno mesto v svojem podjetju).A sedaj delovnega mesta zame ni in čakam da se razreši postopek odpusta po pravni poti.(republiška komisija mora odobrit da se zame res nič ne najde v podjetju).
Zato te razumem toliko bolj kako se počutiš nemočen oz. v strahu glede službe in vsega kako je!!Glede tega katera smer je zate primerna bi bilo dobro da greš na ZPIZ in se tam posvetuješ kaj je zate primerno,,,to pa kar mislijo drugi pa boš moral preslišat zate se gre in verjemi, da vem da je težko!! Ta vojna je za mano oz. še traja kajti še vedno zna kdo kaj pripomnit!!Tudi glede te upokojitve naj ti svetujejo na zpiz-u ja zavedat se pa moraš da znajo bit tudi žal neprijazni.!!ker ko hočeš kaj izvedet ponavadi izvisiš.
upam da vse rešiš v svojo korist želim ti vse najboljše.
lp ksenija

New Report

Close