Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Knjiga Ko zdravila odpovedo

Knjiga Ko zdravila odpovedo

Živjo!

Danes sem izvedela za to knjigo, prebrala nekaj odlomkov in jo naročila. Napisali so jo trije slovenski Avtorji, med njimi dr. Iztok Ostan.

Zanima me, če jo je kdo med vami že prebral, kakšno mnenje ima in predvsem če je praktično preizkusil nasvete iz knjige?

Knjiga govori o toksemiji in o različnih načinih ohranjanja zdravja.

lp

Ojla,

nič odziva ni bilo – sklepam, da knjige ne poznate, bom pa napisala nekaj o njej. Morda bo to spodbuda za branje.

No, jz sn se prebila skozi dve tretjine knjige in zdaj lahko rečem, da nekaterih ključnih stvari o svojem telesu nisem vedela, predvsem o tem, kako živeti, da ima telo dovolj energije, kaj mu energijo prinaša in kaj mu jo jemlje.

Knjiga je napisana na znanstveni podlagi, vse trditve so opremljene z viri (iz katere raziskave so vzete). Dodani so komentarji – poševen tisk – izkušnje avtorjev in njihovih znancev.

Govori pa o tem, da je telesu treba dati dovolj kvalitetnega zraka, svetlobe in tudi teme, o zadostnem pitju vode, o tem, kako priti do krepčilnega spanca, kako se v spanju krepi imunski sistem in nazadnje o dobri prebavi.

Razloži, kako zase poskrbi zdrav človek ter kako tisti, ki so ga bolezen in bolečine že čisto izmozgale. S temi nasveti si lahko pomaga tudi zelo bolan človek, ki ima samo še nekaj mesecev življenja pred seboj. Pa je možno preostanek življenja kvalitetneje preživeti. Zaradi tega sklepam, da bi znale pomagat marsikateremu obiskovalcu tega foruma.

Jah, take vsakodnevne preproste stvari, ki znajo biti zelo vplivne – npr. kaj je to dober zrak, koliko ga dobimo, ali je zdravo biti na soncu, kakšna je redna prebava…

Mo, meni je dala misliti in zagotovo bom nadaljevala s sanacijo prebavnega sistema dokler ne pridem do redne prebave. To je seveda stvar, o kateri “kulturni” ljudje rajši molčijo.

Kako je redna prebava opredeljena v knjigi – to je izločanje blata dva do trikrat dnevno in zadrževanje hrane v prebavi le 24 ur, blato je svetle barve in ni lepljivo (wc papirja skoraj ne rabiš).

Če želi kdo preveriti, koliko časa je pri njem hrana v črevesju, naj naredi preizkus: poješ nekaj značilnega – npr. peščico zrn surovega riža in potem spremljaš, kdaj pride na svetlo. Pri večini ljudi morda šele po treh ali šestih dneh. Ves ta čas pa gnije v telesu in telo se mora pošteno potruditi, da produkti gnitja ne pridejo v ostale dele telesa. To pa nam jemlje energijo.

lp

New Report

Close