Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Abdominalna kirurgija mezenterijski limfadenitis

mezenterijski limfadenitis

Že dober mesec ima triinpolletni sin količne bolečine v trebuhu,ki se spontano pojavljajo in nehajo. včasih traja celo noč, včasih le pol ure.Po vseh dg postopkih je bilo ugotovljeno le povečanje (1cm) večih bezgavk v trebuhu in postavljena dg:mezenterijski limfadenitis. Vzrok ni bil ugotovljen (otrok je bil pregledan v celjski in mariborski bolnici). Zanima me, kako dolgo lahko trajajo bolečine ob tej dg in kako lahko pomagamo otroku, ker je od dolgotrajnosti stanja že čisto izmučen psihično in fizično. Običajni analgetiki in spasmex, ki se jih sicer čimbolj izogibamo, ne pomagajo. Malo boljše je bilo le po i.v. aplikaciji analgina v bolnišnici, ampak to res ni rešitev. Držimo se vseh običajnih navodil zdravnikov glede hrane in pijače in poskušamo preživeti dan čimbolj običajno. Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovana!
Priporočljivo bi bilo opraviti kontrolni UZ abdomna. Bezgavke bi se morale postopoma zmanjševati. Otroka mora kontrolirati pediater ali infektolog.
Pomagate mu lahko z lahko, zdravo in uravnoteženo prehrano, dovolj tekočin…

************************************* Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije

Pozdravljeni!

Dodajam vprašanje na to temo.

Zanima me še vaše mnenje.
Hči (6 let) je začela tožiti za bolečinami v trebuhu. Še posebej jo je bolelo ob pregibu desne noge v dimljah in višje. V torek zjutraj je začela bruhati (samo rumeno tekočino, nič hrane), šli smo k zdravniku in še na pediatrično, opravili preiskave (CRP 4), UZ je pokazal povečane mezenterialne bezgavke do 1,3 cm, posebno v desnem spodnjem kvadrantu. Sum na slepič je bil ovržen. Na infekcijsko je bila sprejeta zaradi dehidracije, tam prespala eno noč. V četrtek je bila doma super, jedla, pila, odvajala normalno. Danes ponoči (na petek) pa je dobila vročino (39°C). Laboratorij, CRP 22,6, WBC 15,8, bolečine so bile ponovno prisotne po celem trebuhu.

Zanima me naslednje: kaj lahko še pričakujemo ob teh povečanih bezgavkah, kaj pravzaprav to pomeni, kako dolgo trajajo bolečine in kakšne bolezni to potegne za seboj. Ali je potrebno opraviti še kontrolni UZ-če da, kdaj?

Hvala za vaš čas in odgovor!

Zaskrbljena mami D.

Spoštovanaa!
Otroka je potrebno spremljati, opraviti tudi kontrolni UZ trebuha predvsem, če v tednu ali dveh ne pride do izboljšanja. Dokler so bezgavke povečane, ima otrok lahko tudi bolečine v trebuhu.

************************************* Dr.Mark Mušič dr.med.spec splošne kirurgije

New Report

Close