Najdi forum

Sžpoštovani,
obračam se na vas zaradi problema, ki se je pojavil pred tednom dni.
Sem stara 22 let, mam redno službo, stalnega partnerja in sem dokaj vesel človek. Občasno me daqje anksioznost in tesnoba, a s tem se spopadanm, tako da ni to tako velik problem, jemam tudi Dominor. prehranjujem se kolikor se da raznoliko in gibljem se skoraj redno. Moj problem pa je, da ponoči mi kar sredi noči začne zvoneti v glavi, kot zvonci iz cerkvenega torna. Naj povem da že veliko časa ko se vležem v posteljo imam občutek kot da mi bo razneslo glavo, kot da vsa pritisk je v glavi. Sicer sem od nizkega protiska, tam nekje 110/60. lahko tudi nižji včasih. Sedaj pa se mi teden dni to zvonjenje pojavi ki je zelo moteče. Mi piska v glavi kot ko imaš pritisk nizek in potem čutim kot da bi bitje srca oziroma pretakanje krvi v glavi povzročalo prekinitve tega piskanaj in ustvari zvok kot zvonenje. Potem poskušam to odmisliti oziroma na kaj drugega misliti in čez čas, lahko 5-10 minut mine. Podnevi se mi je le enkrat pojavilo. Mi lahko prosim poveste kaj je to, kako se lahko tega rešim, je to samo mišljenje. Drugače rada pohajam, se zabavam. Res me je to prestrašilo in zelo je postalo moteče. Tišina se mi zdi grozna, ker čez dan sem večino časa v hrupu. Naj tudi povem da kot najstnica sem stalno poslušala glasbo skoraj cel dan na walkmen in zelo naglas. Zna tudi kaj to vplivati. Prosim svetujte mi, ker res nevem kako naj si več pomagam in to rešim.

hvala vnaprej.

Pozdravljeni,
stara sem 22 let, zaposlena in imam 4 leta stalnega partnerja. Zadnje čase je zmano obupno na področju zdravja.
Odkar je babico zadela možganska kap pred 2 mesecema so se začele moje bolj resne težave. Že pred 3 leti sem imela malo anksioznih stanj, a sem premagala ker sem hodila na vaje avtogenega treninga in sem se potem počutila dobor. Pred pol leta se mi je ponovno malo pojavila anksioznost a sem jo znala obvladat oziroma omilit. Od tistega dneva pred 2 meseci pa me je to stanje z babico zelo prizadelo, anksioznost in tesnobnost sta začeli biti vse bolj pogosti, pa še stres se me je prijel in ga nisem znala obvladati. Postajala sem vse bolj nemirna in vsega se je začelo nabirati, potem pa pred 3 tedni se je še stric ponesrečil in je bil u bolnici. Tako da je samo še piko na i dodalo. In to se samo nabira in pred 14 dnevi mi je še začelo zvoneti v glavi, najbolj moteče je ko je hrup oziroma sem postala zelo občutljiva na vse zvoke. Glava pa me nonstop boli že kmalu 2 leti, a to prenašam. Zdravnica je rekla da naj vzamem nekaj protibolečinskega in bo minilo. A sedaj me glava tudi peče, nevem zakaj. Je pa zadnji teden zelo kritičen ker se počutim popolnoma slabo, počutim se nerealno, čudno skoraj čez cel dan. Sploh nemorem normalno funkcionirati. Pritisk imam normalen, le bitje srca je hitrejše, to pa ker sem nemirna. Partnerju sem povedala kako se počutim a me ne razume, me podpira a neve kako pomagati. meni sicer že veliko pomeni da je poleg mene. dni nazaj sem se potrudila in prisilila da sem šla v disoteko zvečer, saj mi je bilo lepo a potem celo nč sem bila nemirna in se prebujala in nisem mogla zaspat, stalno sem mela misli po glavi. Mislim da je vsega ratalo preveč in nisem temu kos. Sedaj pa še to obupno nerealno počutje. Prosim svetujte mi in pomagajte, ker bi9 rada spet žovela normalno in se dobro počutila. Res sem obupana. Danes sem šla dat kri k zdravnici in jutri popoldan dobim izvide.
Lepo prosim za pomoč

Hvala

Lep pozdrav

Pozdravljena,

na žalost ti ne morem posredovati pričakovanega odgovora, kaj je s teboj narobe. Bi pa na tvojem mestu vsekakor najprej preverila somatsko stanje, se pravi fizične vzroke tvojih težav. Naj te osebni zdravnik temeljito pregleda, od pritiska do sluha itd. Povsem možno je, da bosta tukaj našla odgovor. Vkolikor bo po pregledih vse bp, se posvetuj še s psihiatrom. Sprašujem se tudi, če se s kom posvetuješ glede svoje anksioznosti ali ti kar osebni zdravnik predpisuje Dominor.
Kar se tiče tišine, verjemi, da je včasih zelo blagodejna za naše psihično počutje, vkolikor je ne prenašaš, bi ti svetovala, da se vključiš v kakšne delavnice sproščanja, kjer se boš lahko počasi privajala tudi na tišino in učila pogledati vase. Seveda ni pa dobro pretiravati ne z eno in niti z drugo stvarjo. Ljudje potrebujemo tako druženje drug z drugim ter zabavo, kot tudi samoto, sproščanje v tišini.
Privošči si torej oboje.

Srečno in lepo pozdravljena.

Maja

New Report

Close