Najdi forum

defekti srca

Spoštovani!

MEne pa zanima, če imate kakšne podatke o tem, kako anestezija vpliva na razvoj ploda. NAmreč, zadnjo M sem imela 12.6., nato sem si zlomila roko in šla na operacijo 8.7. (torej,27. dan od menstruacije). Prejela sem popolno anestezijo (dušikov oksidul, kytril, atropin, norcuron, prostigmin, fentanyl, diprivan, sevorane, analgin, dormicum, naklfen, cefamezin, ketonal, claritine, dipidolor). Bila sem tudi rentgensko slikana. O, groza, če samo pomislim…:-(((

Bila sem tudi na klniničnem genetskem posvetu,kjer mi je dr. rekla, da bi morala imeti “ornk” smolo, da bi bilo kaj narobe. Opravila sem amniocentezo, nuhalno svetlino in morfološki pregled pri dr. PUšenjaku. Vsi mi govorijo, da je vse v redu s plodom.

V bistvu me je zdaj zaskrbelo, ko sem brala vaš odgovor v zvezi z jemanjem naprosyna in ravzojem srca…Kako sem lahko zdaj jaz zaskrbljena…Zdaj me zanima, če bi mi svetovali, da opravim tudi pregled pri vas????

Hvala za vaš čas in odgovor.

Odgovor bom začel pri koncu vašega pisma, ko pravite, da vas je zaskrbelo zaradi mojega odgovora v zvezi z Naprosynom. V odgovoru navajam študijo, v kateri so sicer ugotovili malenkost več srčnih napak pri materah, ki so med nosečnostjo jemale nesteroidne antirevmatike, vendar je bila ta povezava relativno šibka in bi lahko bila tudi naključna!

Menim, da ste lahko, glede na preiskave, ki ste jih opravili do sedaj, v zvezi z razvojem ploda pomirjeni. V kolikor bi vseeno želeli opraviti še pregled v fetalni kardiološki ambulanti, bomo pregled, seveda, opravili. Kontaktne podatke za naročanje boste našli na forumu dr.Pušenjaka.

Lep pozdrav,

************************************** Dr. Samo Vesel, dr. med. Pediatrična kardiološka ambulanta SB Celje: pon, tor, sre (03 423 3987) Fetalna kardiološka ambulanta SB Celje: čet (03 423 3987) Pediatrična in fetalna kardio ambulanta SB SG: 1. in 3. petek v mesecu (02 882 3471; 7-11h) Samoplačniška fetalna kardio ambulanta ZC Dravlje: po dogovoru (051 336 847)

New Report

Close