Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija občutljivost rok na mraz?

občutljivost rok na mraz?

Pozdravljeni!

Pišem vam predvsem zato,ker v zadnjem času spet opažam,da me bolijo roke(dlani)in imam občutljive na mraz!?! Niti ne vem kako naj to obrazložim. Kot da bi imela odrgnjeno kožo na rokah in je zato občutljiva.

To se mi pojavlja kar nekajkrat letno in ne vem kaj bi lahko bilo vzrok.Recimo tudi ostali del telesa imam občutljivo kožo na dotik že skoraj dve leti.
Pri revmatologu sem bila v septembru,pa je bilo sve b.p.,in tudi nič ni videti na oko.Za zdravnika sem bila simulant,ki ima preveč časa in si zmišljuje bolezni.
Aja,večkrat me tudi mišice bolijo,takrat ni povišane temperature,samo slabo počutje in brezvoljnost.Res,da brezvoljnost kratek čas,pa vendar je prisotna.
V četrtek grem k svoji osebni zdravnici,pa ji bom omenila spet to.Kaj lahko naredim? čakam na kaj?to je neznosno,imeti tak občutek in si ne moreš nič pomagati.

Kako naj si pomagam? Hvala na branju in lep dan želim.

lp Maja - moderatorka na forumu za žrtve spolnih zlorab ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~ Naj ti bo dan s soncem obsijan, z lepimi mislimi obdan in pozitivno naravnan ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~

Hej Maja,

točno vem kako se počutiš- tudi mene bodo kmalu proglasil za simulanta-že tretji teden sem na bolniški pa nič mi ni.Imam sicer revmatoidni artritis, ki pa je trenutno v mirovanju.Revmatološko mi torej ni nič, bila sem tudi pri nevrofiziatru v KC,pa kar nič ni, tudi kri in ščitnica sta OK,mene pa bolijo vse mišice po telesu, cele noči ne spim in sem totalno na tleh.Zdi se mi tudi kot da sem stalno malce zadeta, tak čuden občutek imam v glavi, brez volje sem pa ves čas .Pravijo da so to hormonske težave oz. začetek menopavze, oziroma da je vse psihičnega izvora. Si kar ne znam več pomagat……pa tud ne vem h kateremu zdravniku naj še grem….

LP,Tina

Pri bolnikih s fibromialgijo gre lahko za povečano senzibilnost na različnih čutnih področjih (npr. tip, vonj, vid, sluh, občutek za temperaturo …), kar vse dokazuje, da je v ozadju moteno delovanje senzornega živčevja (torej nevrološko dogajanje). Poznam primer bolnice, ki se ji je bolečina po določenem času spremenila v občutek nevzdržnega srbenja … Vse naše bolnice, ki so opravile preiskavo, imenovano kvantitativna senzorimetrija, so imele objektivno dokazano prizadetost čutilnega živčevja, ki prevaja dražljaje za bolečino (!).
Ne znam svetovati, kaj lahko storite. Večina si pomaga tako, da se čim bolj izogiba premočnim dražljajem.

Lep dan vam želim!

Pozdravljena,Veronika!

Hvala za odgovor.Kako naj vem,če spadam v to skupino bolnih s fibromialgijo? v bistvu ste me pa spomnili,da sem imela lani hudo srbenje kože,po celem telesu.Bilo je res nevzdržno.Potem je pa kar prešlo.

Zanima me tudi,kje se lahko opravi to testiranje,ki ga omenjate?(kvantitativna senzorimetrija)

Hvala.

lp Maja - moderatorka na forumu za žrtve spolnih zlorab ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~ Naj ti bo dan s soncem obsijan, z lepimi mislimi obdan in pozitivno naravnan ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~

O diagnostičnih merilih za fibromialgijo tukaj:
tukaj:

Srbenje po celem telesu bi lahko pomenilo tudi alergijo. Z različnimi alergijami se spopada večina naših bolnikov. Omenjena bolnica je dobila strokovno oceno o tem, da je nevzdržen srbež, v katerega se je spremenila predhodna bolečina, nekakšna motena zaznava in je bila napotena na pregled k specialistu nevrofiziologu. Od tu naprej se ni več oglasila, če spremlja naš forum, se morda oglasi sama.

O omenjeni preiskavi povprašajte strokovnjaka tukaj:

Srečno pot vam želim!

POzdravljena,Veronika!

Najlepša hvala za odgovore in linke.Se bom pozanimala.Včeraj sem oddala spet kri za pregled ščitničnih hormonov.

Še enkrat se zahvaljujem za branje in Vas čas,ki ste mi ga namenili.

veliko nadaljnega uspeha želim!

lp Maja - moderatorka na forumu za žrtve spolnih zlorab ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~ Naj ti bo dan s soncem obsijan, z lepimi mislimi obdan in pozitivno naravnan ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~

Ojla,

to težavo z rokami imam tudi jaz. Zelo me zebe v roke in noge. Včasih mi roke dobesedno otrpnejo v pol minute in jih dalj časa ne morem ogreti. Bolijo in bolijo, ogreti jih pa ne morem. Zato nosim rokavice celo zimo in si mažem roke z zaščitnimi mazili.

V noge pa me največkrat zebe zvečer v postelji in ne morem zaspati, dokler jih ne ogrejem. Pomoč je enostavna: topla kopel ali termofor.

Zase ocenjujem, da je to posledica slabšega delovanja nadledvičnih žlez – pomanjkanje kortizola.

Sem opazila tudi, da nisem nikoli pri miru, stalno migam z rokami in nogami, tega sem se verjetno navadila, da jih kar mimogrede z gibanjem ogrevam.

Kako pomagati – držim se zdravega življenskega sloga in zdrave prehrane, da se mi krepijo žleze.

Letos pijem veliko ingverjevega čaja – narežem korenino in jo dodam v katerikoli čaj. Ingver ogreje telo, pa še proti prehladu in gripi zaleže. Letos še nisem bila resno prehlajena.

lp

New Report

Close