Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina crevesne gljivice

crevesne gljivice

Spostovani!

Prosim, da mi pojasnite na kaksen nacin se ugotavlja ali ima posameznik seva gljivice v crevesju in zelodcu oz. sploh v prebavnem traku in na kaksen nacin se to ugotovi. Kasna zdravila se potem vzamejo , da se te gljivice unici.

NO ze 2 meseca me mocno boli trebuh, spahuje se mi po vsakem zauzitju hrane ali pijace, nimam nobenega apetita, par dni pred temi tezavami sem pojedla zelo veliko bifteka no in zatem so se zacele tezave. Ves ta cas se zdravim z Ranitalom pa stanje ni nic boljse.

Vljudno prosim za pojasnilo.

Marija

Spoštovani!

Znaki, ki jih opisujete govorijo za ulkusno bolezen, zato naj bi ranitidin pomagal vsaj v 6 tednih. Verjetno pa vas je zdravnik naročil na kontrolo in vas bo v primeru, da ne bo izboljšanja poslal na gastroskopijo.

Glivična bolezen črevesja je pravzaprav izjemno redka in se pojavi pri bolnikih z zelo slabim imunskim odzivom. Ugotovijo jo z izolacijo povzročitelja ob pregledu blata.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Naj povem da sem ze bila na gastroskopiji in sicer v oktobru in mi je bila najdena bakterija Helikobakter in sem jemala kombinacijo zdravil. Potem je bilo vse v redu, nato so mi odstranili žolčnik in sem se spet počutila v redu, vse dokler se nisem tako pregrešila v hrani in pojedla zelo beliko bifteka.

Kaj pa kaksna stradalna dieta bi prisla v postev.

Hvala!

Spoštovani!

S stradanjem je pametno poizkusiti le v primerih, kadar človek resnično neurejeno je – se baše, ali če želi hujšati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani !

No ker pri vsem tem mojem zdravljenju niso nič pomagala zdravila, sem pričela sama z dieto in sicer sem izločila vse sladkorje in vse maščobe. Sedaj po 10 dneh te diete pa sem bila včeraj presenečena ko sem šla na blato. V blatu je bilo polno lanenega semena čisto črnega. Naj povem da sem laneno seme vsak dan jedla po ene žlico na dan, češ da ureja prebavo. Vendar ko sem laneno seme zaužila je bilo le-to rahlo oker – rjave barve, sedaj pa je po več kot mesecu dni šlo iz mene čisto črne oz. temno rjave barve, normalno pomešane z blatom. Zanima me kje se je to seme zadrževalo več kot mesec dni, saj ga nisem več zaužila takoj ko so se pojavile te omenjene težave. Naj še povem da sem sedaj ves čas jemala tudi encima Panaze in Tamitel, ki naj bi pospeševal prebavo.

Kako pa sedaj naprej, na bruganje mi ne gre več.

Prosim za čimprejšen odgovor.

Hvala!

Marija

Spoštovani!

Vaše opazovanje je tako presenetljivo, da vam ne morem dati konretnega odgovora. To, da bi se neka snov v črevesju zadrževala en mesec, se sliši tako fantastično, da jo je težko komentirati.

Če so se težave umirile in sedaj redno odvajate, si vam ni potrebno delati skrbi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close