Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika tekočina za leče

tekočina za leče

Pozdravljeni!

Nosim mehke kontaktne leče. Do sedaj sem uporabljala Opti free tekočino za čiščenje in shranjevanje leč. Zanima me, ali lahko tekočino zamenjam in uporabljam tekočino Eso unica. Katero bolj priporočate? Hvala za odgovor

Zamenjate lahko vedno, če vam bo pa ustrezala pa ne vem. Tu je težko reči, katera je boljša, saj enim ustreza ta, drugim druga. Pri nas teh dilem ni, saj pri pregledu dobite diagnostični – manjši paket tekočine, ki ga potem testirate in če vam ne ustreza, dobite drugo tekočino. Tako preizkušanje finančno ne pade na vas.

Lep pozdrav !

Nosim poltrde leče. Zelo dolgo časa sem uporabljala UNIQUE PH, zdaj pa me zanima če je ta tekočina še na voljo, saj je nikjer ni več za dobiti.
Hvala

Jaz sem tudi uporabljala Opti free in sem šla sedaj na Aosept, ki vsebuje peroxid. Baje so te peroksidne tekočine veliko boljše, bolj očistijo lečo in peroxid (H2O2?) je po mojem nekje bolj naravna stvar od vseh tistih, ki se najdejo v Opti free in podobnih tekočinah.

Lep pozdrav!

Pred 8 leti, ko sem začela nosit kontakne leče, sem zamenjala posodico za shranjevanje leč (uporabljala sem aosept-vodikov peroksid je v njej). Ko sem lečo vstavila v oko, me je zapeklo, sem takoj izprala z vodo, potem se z fiziološko raztopino. Od takrat naprej nisem več te tekočine uporabljala. zanima me, če je možno da bi bile kake posledice na očesu. Hodim na redne preglede na očesno kliniko. Ne smem sicer nosit leč več kot 8 ur na dan, ker mam v sprednjem delu očesa razširjeno žilje.

hvala za odgovor

Klasična napaka, ki jo marsikateri naredi, ko zamenja posodico in ne uporabi originalne priložene. Potem je pa kriva tekočina, čeprav ni!

Po internetu vam pa to ne morem povedati, brez predhodnega preglede na mikroskopu, sicer pa če hodite na preglede na kliniko, so ta vprašanja idealna za njih.

Lp.

New Report

Close