Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika leče – vozniško dovoljenje

leče – vozniško dovoljenje

pozdravljeni!
imam vozniško dovoljenje, kjer sem na sliki z očali, in tudi ko je bilo izdano, še nisem nosil leč. v rubriki ‘omejitve/informacije’ piše 01.01, kar naj bi pomenilo, da moram pri vožnji uporabljati očala. zanima me, ali to velja tudi za leče (ali ni morda kakšna druga oznaka za njih, in sem v prekršku, ko vozim z njimi).

Žal ni moje področje, najboljši naslov za to vprašanje bi zdravnik, pri katerem ste bili na pregledu za zdravniško spričevalo za izpit.

Lp.

ko sem jaz delala vozniški izpit – pred dvemi leti, je bilo potrebno zdravniku, ki je opravljal preglede za vozniške izpite posebej reči, da nosiš leče, saj bi naj to bilo nekje zabeleženo. zdaj pa nisem prepričana če še to drži.

Glede tega je tako, da si v prekršku v kolikor vam piše, da moraš imeti očala in nosiš leče. Če vam piše v vozniški, da nosiš leče in imaš očala je to tudi narobe, razen če pri tem še leče uporabljaš. To vem, ker sem delala na upravni enoti in tudi tisti, ki vam je izdal zdravniško spričevalo bi vam tako povedal. Najbolje, da grete čim prej nazaj na pregled in vam napiše novo spričevalo za vozniško in si spremenite, da vozite z očali in z lečami (naj vam napiše oboje – to vas bo manj stalo) – to povdarite. Kajti tudi jaz sem imela prej problem – želela sem si leče pa jih nisem smela imeti, ker mi je pisalo v vozniški, da vozim z očali.
Dokumenti nekaj stanejo tako je potrebno dobro razmisliti kaj se vam splača, kupiti očala ali vozniško in ponovno plačati zdrav. pregled.

Hvala za vaše pojasnilo, ki je zelo izčrpno in bo v pomoč marsikateremu obislovalcu foruma.

Zelo podpiram sodelovanje obiskovalcev foruma, ki imajo znanja iz drugih področij in se dotikajo naše teme.

Jaz imam novo vozniško dovoljenje (zaradi spremembe priimka) in nikjer več ne piše, da vozim z očali. Pa tudi slikana sem brez.
Tako da sedaj lahko vozim z očali ali pa z lečami in me nihče ne bo nič vprašal.

New Report

Close